Ez normális? (lent)
...vagy csak én háborodtam fel azon, hogy egy profi lovasról ilyen képeket látok?
Tudom, hogy a versenysport sosem a ló kényelmét szolgálta, viszont, a ló nélkül nem lenne versenysport.
Ma már olyan hightech cuccok vannak kidörzsölés és hasonlók ellen, hogy aki ilyen szinten és színvonalon lovagol nem engedheti meg magának, hogy a lova oldalát véresre rugdossa/dörzsölje sarkantyúval. Erre nem magyarázat sem a pálya, sem az alkalom, sem az időjárás.
Amúgy meg a szabályokat emberek írják és ahogy ezt megengedik, úgy meg is tilthatnák.
"Ezen kívül egyetlen lovas-, és ló kategóriában sem korlátozza a különböz szabályos kantár-,
zabla-, sarkantyúfélék használatát, ezt az edzkre, lovasokra bízza, azzal a feltétellel, hogy azok nem
lehetnek a ló számára fájdalmat, sérülést okozók. Pl.: A ló oldalának felsértése sarkantyúval, azonnali
kizárással büntetendő."
Oszt jó napot!
Az sem normális, ha a hobbista árt a lovának, akár tudatosan nemtörődömségből, akár tudatlanságból.
Viszont egy élsportoló vállán van egy plusz teher is, miszerint ő példaképpé válhat, akár ügyessége, rátermettsége, tudása révén. Viszont egy példakép nem engedheti meg magának, hogy vérző oldalú/szájú lóval mutatkozzon bárhol is, mert az igen rossz fényt vet rá.
Neeem baj, majd az 50 ezres szponzor takaró eltakarja...
Jó magyar szokás szerint megint rohadtul nem arról megy a téma ami a lényeg lenne, hanem megy a ködösítés, mellébeszélés, relatívizálás. Hogy ki és milyen lovas ül a lovon, meg hogy milyen volt a pálya Kiskunhalason, meg előfordul ilyen a versenysportban, meg hogy hobbi lovasok lovai mégxarabbul néznek ki néha. Baxxus nem ez lényeg!
Senki nem vonta kétségbe Krucsó Szabolcs lovas tudását. Nem az számít, hogy ki ül rajta. Basszus tök mindegy ki rúgta véresre. Krucsó Szabolcs, Nick Skelton, Hári János vagy maga Rózsa Sándor. Jó lovas versenyezhet már véres lóval? Vagy mi fax van már itt? Ha nyertem nemzetek díját akkor lehet véres a lovam oldala, ha meg csak B2ben indulok akkor nem?
A lényeg. Ez a kép hivatalos versenyen készült. A szabály egyértelműen fogalmaz (még akkor is ha valaki lusta elővenni a FEI vagy az ugró szabályt). Ilyen lovast azonnal ki kell zárni. Függetlenül attól, hogy ki ül a lovon. Még akkor is szabálytalan ha vannak rondább állapotban lévő lovak. Akkor is szabálytalan ha esik az eső. Akkor is szabálytalan ha maga George Morris ül a lovon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!