Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogy tudok megtanulni belovago...

Hogy tudok megtanulni belovagolni egy csikot?

Figyelt kérdés
2014. máj. 6. 23:00
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
úgy, hogy 20 évig lovagolsz, jár hozzád edző, kipróbálsz 200 lovat és utána külső szemlélőként végig nézed 10 ló belovaglását.
2014. máj. 7. 10:51
 2/22 anonim ***** válasza:

Van legalább egy M-L szintű lovastudásod és évek alatt nagyon sokféle típusú és tudású lovon lovagoltál.

Egy alapszinten belovagolt lónak tudsz újat tanítani, pl farat be feladatból oldalazást.

Aztán egy tapasztalt belovagló mellett csak szemlélőként veszel részt 5-6 ló belovaglásánál, utána már segédkezel is mellette. Aztán belovagló segítsége mellett elkezded belovagolni az első lovaidat. Ha pozitívak az eredmények, és van kellő tapasztalatod, akkor elkezdheted egyedül is.

Persze szükséges ehhez kellő elméleti tudás, pontos segítségadások, biztos, határozott, de mégis finom lovaglás.

Ehhez évek munkája és tapasztalata szükséges.

2014. máj. 7. 11:59
 3/22 anonim ***** válasza:
Ezt nem lehet megTANULNI. Sok-sok évi tapasztalat
2014. máj. 7. 13:37
 4/22 anonim ***** válasza:
Majd megtanulja ezt is onnan, mint minden mást: a Szolgálati Szabályzatból!
2014. máj. 7. 14:25
 5/22 A kérdező kommentje:

www.pettkoiskola.sulinet.hu/hu/articles/view/id/4

De azért itt lehet kellő tapasztalatot szerezni nem?

2014. máj. 7. 14:30
 6/22 anonim ***** válasza:

Belovagláshoz kellő tapasztalatot? Cirka 4 év alatt? Ahol egyszerre egy halom diákot oktatnak. Kizárt.

Arról nem is beszélve, hogy az utóbbi időkben mennyire megromlott Bábolnán oktatás minősége.

Ez közel ugyanaz a szituáció, hogy attól még, hogy elvezetsz egy Opelt, nem biztos, hogy elbírsz egy Maseratival.

Keress valakit, aki ebből él és tényleg jól csinálja. Járj el vele, figyeld mit és hogy csinál kérdezz minél többet. Majd, ha a szakember úgy látja, hogy érted és érzed amit csinálni kell, akkor ad neked lehetőséget, hogy a felügyelete alatt elkezdj dolgozni.

2014. máj. 7. 18:39
 7/22 A kérdező kommentje:

Akkor ez az iskola semmit sem ér?

Ez nem túl nagy szó rá?

Mégis hogy talájak ilyen embert?

2014. máj. 7. 18:44
 8/22 anonim ***** válasza:

Igen, kedves kérdező. Pont ebben a cipőben járok én is. Egyszerűen fogalmam sincs, hol lehet ezt a szakmát megtanulni úgy, hogy nem vagy milliárdos, és van mellette munkahelyed. Kicsit azt érzem, hogy sehogy. "Járjál el, töltsed ott az egész napodat, gyakorolj sokat, ülj fel 600 lóra, figyelj, fizessed az edzőt, aki mellesleg, ha ért hozzá, és van szaktekintélye, akkor 6000 alatt nem tart neked órát, és közben meg szüljed rá a pénzt."

Én ráadásul a belovaglásról mér le is tettem. Én csak oktatni akarok. Nem versenyezni, nem lovardát üzemeltetni, csak simán oktatni/edzősködni. De ha minőségi szinten szeretném megtanulni, akkor ott tartok, hogy esélytelen, mert megfizethetetlen a képzés, ami a fent leírt módot jelenti. Én nem tudom, hogy a nagy emberek hogy tanultak, és hogy hol vannak/lesznek az utódjaik.

2014. máj. 7. 19:26
 9/22 A kérdező kommentje:
Igen sajnos ez van. Én most arra jutottam hogy eljárok segiteni egy kedves ismerősömhöz akinek vannak lovai (a bökenő csak az hogy ő sem egy über mester lovas csak hobbi szintet űzi) majd olvasok rengeteg ezzel kapcsolatos könnyvet és után kikérdezzem az egyik(közeli) rokonomat ezzel kapcsolatban mert ő lovak között nőt fel csak már nincsenek lovai igy csak elméletben tud tanácsokat adni majd járok lovagolni és végül elvégzem a fent emlitett iskolát. És ez még lehet igy sem elég de én legalább elmondhatom hogy mindent meg tettem.
2014. máj. 7. 19:56
 10/22 anonim ***** válasza:
Igen, én is valami hasonlót tervezek :) Edzek, olvasok, gyakorlok, figyelek, elvégzek egy iskolát, ami nem OKJ... és ennél többet nem tudok tenni. Nyilván ha lenne rá lehetőség, minden kicsit is elhivatott lovas-tanonc fantasztikusan kiképezné magát. De közben enni is kell.
2014. máj. 7. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!