Lótartók, mit dolgoztok?
Jelenleg 1 lovat tartok, már egy éve munka nélkül sajnos. Viszont a pénzt így is előteremtem. Igaz, hogy elvállalok bármit, de lazán többet keresek, mintha 3-4 műszakban járnék egy gyárba...Igaz, hogy valamelyest rizikó, de így én osztom be az időm. Jól mi se élünk, jelenleg autóm sincs, mivel nem kell a plusz költség. Ezért vannak a cimborák, kölcsönösen támogatjuk egymást. :) Ja, és én is vidéken élek egy kis településen.
Környezetvédelmi területen diplomáztam, feleslegesen. Semmi munka nincs vele, ami reálisan fizet. Havi 100e Ft-ért meg nem vagyok hajlandó senkinek csicskázni.
Kérdező, egyébként, akinek 20 lova van az vagy politikus vagy ebből él. :)
Nem akartam ide írni, de megjött az étvágyam. Először is kedves 8-as ki mondta, hogy Budapesten kell élni, vagy dolgozni? Vidéken, mindenki azt hiszi, ott kolbászból van a kerítés, akkor mégsem?
Én is idén januárban, 28-évesen vettem meg az első lovam. Bértartásban van, havi 30 ezerért. Emellett van egy gyönyörű feleségem, három gyermekem, 19 éves korom óta dolgozom, látástól vakulásig, meló mellett lediplomáztam, most mérnök vagyok. Regionális, de még országos szinten sem panaszkodom a fizetésemre. És az én szüleimnek is 8 osztálya volt, ehhez hozzá jön, hogy nekem is van két tesóm és muterom 10 éves korom óta tök egyedül nevelt fel hármunkat. Én is csak azt tudom mondani, aki akar, és meg is dolgozik érte tud előre haladni. Hogy diplomával túlképzett az ember? Talán nem büfészakot kellene végezni, jah, hogy azért meg tanulni kéne, na itt a bibi.
De mi is volt a kérdés? Szóval jelenleg Programozó csoportvezetőként dolgozom, és havi cirka 5 kilóból gazdálkodunk... Egyelőre egy lovam van, bértartásba nem akarok többet, majd ha lesz saját helyem hozzá.
Leáltalánosítom? Lehet. Csak tapasztalatból beszélek.
Az unokatesóm cége is folyton keres embert (Budapest) és alig találnak alkalmasat. Pedig ők azt is elfogadják, ha büfé szakon végeztél, csak akarj és tudj dolgozni. Meg is fizetnek. Csak alig találni normális embert. A férjem detto. Sopron környékén kerestek vezető beosztásba embert, fél évig nem találtak senkit, még jelentkező se volt, pedig multi és jól fizet.
De érdekes módon diploma nélkül is rengeteg ismerősöm dolgozik tisztességes bérért. Csak az a bibi, hogy a jó fizuért tenni is kell, ezt meg kevesen vállalják. Mert nyarvogni könnyebb. Bocsi, de ezt látom.
Aki meg azt mondta, hogy anno amikor én diplomáztam könnyebb volt munkát találni (annyira nem volt rég, 35 vagyok), annak üzenem, hogy minden hónapban megtalál 1-2 állásajánlat, nem is akármilyenek. Nem én megyek meló után, én még egy darabig itthon leszek a gyerekekkel, picik, hanem engem keresnek meg.
Pesten is, vidéken is dögivel van munka. Minden ismerősöm, barátom dolgozik, egy sincs munka nélkül.
Ja és igen, a bölcsészkar sajnos büfé szak. Nem kell senkinek, ha ráadásul szakmán belül akarsz elhelyezkedni, végképp esélytelen. De ez nem most lett így, sok éve ez megy. Nem rinyálni kell, hanem tenni és haladni előre.
Igen a bölcsészek nekem is szívem csücskei, egyszer megkérdezném egytől, hogy mit gondolt, mire számított, mikor belekezdett? Mi volt vele a célja?
Kicsit átcsapott a kérdés egy másik kérdéskörbe, de érdekesek a meglátások. Egyébként most is Gabka nézetével tudok azonosulni. Nekem is van ismerősöm, hirdet, mint az állat és nem talál egyszerűen embert, pedig nem éhbért adna.
A mi cégünkhöz is keresnek most könyvelőt, szakmunkásokat és egyszerűen nincs.
De általánosságban itt van például Kecskeméten a Merci gyár, hosszú hónapokon keresztül vadászták az embereket, mindig lejjebb és lejjebb adva az igényeket és még így sem találnak megfelelő embert.
Ha rákényszerülnék én is visszaállnék zokszó nélkül az esztergagép mellé, vagy a megmunkálóközpontra kétkezi melósnak, mert a pénz kell. De úgy látszik tényleg könnyebb siránkozni, vagy külföldre menni csicskásnak. De ez megint egy más történet.
Utolsó, gondolom, te küldted azt a csodás privát üzenetet. Nos, ha az agyad annyi, mint ahogy abból is kitűnik, nem csoda, ha nem kapsz értelmes munkát. Magam részéről azon is csodálkozom, hogy felismered a betűket.
Az eltartásról pedig: nem azért vagyok itthon, mert el kell engem tartani, hanem azért, te agyágyú, mert kisbabám van. Tudod, ez így működik. Akinek babája van, az maradhat otthon és ha még dolgozott is előtte, akkor kap gyedet. Én is kapok, mert dolgoztam. Max gyedet kapok, mert jó munkám volt és jól kerestem. Csináld utánam. Neked is két kezed van, nekem is. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!