Par alkalom utan el lehet igy rontani egy lovat vagy valami mas lehet a hatterben?
3 eve lovagolok egy lovat egyedul (egy lovardaban). Az utobbi honapban jott egy lany, akie korabban volt ez a bizonyos lo es most heti 2x raul. Korabban voltak neki rossz szokasai foleg terepen (elrohan, ijedezik, ellep stb.) Fel ev alatt sikerult lenevelnem rola. Most vissza jott a regi lovasa es egyik naprol a masikra vissza tertek a rossz szokasok.
Egy szo mint szaz, a lany most engem okol, hogy 3 eve meg nem volt ilyen, elrontottam a lovat stb. holott 2,5 evig minden rossz szokastol mentes volt.
Vagy lehet a loval van baj? Ez mar mindig igy marad vagy egy ido utan rajon, hogy kinel mit "tanult"?
Egyé mivel azt írod, hogy az övé volt! így már nincs beleszólása, max elmondja a véleményét. Másik, ha már lovardába jársz gondolom van melletted szakképzett személy. Elé kell állni a lánnyal együtt és feltenni a kérdést, mi volt az elmúlt 3 évben. Az a legtisztább szerintem.
Ha így teljesen korrekt amit leírtál és nincs fényezés, túlzás, stb. akkor csak a hiszti megy a részéről, hogy neked mennyit alakult és ő alatta meg még mindig nem dolgozik szépen...
A ló a lovas tükre, a viselkedése reakció arra, hogy a lovas lovagolja, bánik vele. Ha több lovas van, akkor könnyen előfordul, hogy amit az egyik felépít, azt a másik lerombolja, így a ló nem jut egyről a kettőre.
A ti esetetekben igazából mindegy, hogy milyen volt, milyen nem volt, a régi-új lovasa ha akarja, megkérdez másokat arról, hogyan viselkedett a ló az elmúlt 3 évben, de mivel se nem a tiéd, se nem az övé, valahogy össze kellene, hogy dolgozzatok. Ha mutat rá hajlandóságot, pl. elmondhatnád neki, hogyan lovagoltad a lovat ahhoz, hogy a fenti problémák elmúljanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!