Ti féltek a lovaktól? És ha igen miért? Tesztek azért valamit hogy ne féljetek? Hogyan reagálnátok pl. ha kitör veled a ló, vagy megmakacsolja magát? Privit írhattok! Azért érdekel, mert csak :D Priviben megindoklom.
Nem félek, pár év lovaglás után én is megbolondultam, mint a többi lovas.
Félni csak attól tudok, hogy unalmas lesz a terep, vagy lemaradok vágtában. Ágaskodott már fel velem ló, és észre se vettem, mert reggel 7 volt, és félálomban voltam. Megmakacsolja magát? Az enyém minden nap, de ez a lényege ennek a sportnak, hogy türelemmel megtalálom a módját a dolgoknak.
A legtöbb ember azért fél tőlük, mert nem ismeri őket. Az emberek félnek az ismeretlen dolgoktól. Lovakkal nem minden nap találkoznak, nehéz alkalmat találni a megismerésükre. Igazából nagyon egyszerű megérteni a viselkedésüket, könnyű rájönni mit miért csinálnak (bár ez lovanként változhat kis mértékben). Pár ember annyit tud a lovakról, hogy elől harap, hátul rúg. De a miértjét meg sem próbálják megérteni.
Én mindig is szerettem a lovakat, az egész családom lovak között nőtt fel. Van jelenleg is 2 sajátom + 6 közös olyan családi vállalkozásként. És persze, kerültem rengeteg olyan helyzetbe csaknem 10 év alatt, hogy szégyen bevallani, de féltem. Rengeteg ló makacsolta meg magát alattam, estem is jó párszor. De ismerem a lovaimat, tudtam hogyan kell reagálnom, és végül sikerült kezelni a helyzetet. Szerintem ez a legfontosabb, hogy tudd, mit csinálsz. Csak ehhez lovak közelében kell lenni. Sokat.
Meg persze a lovak iránti tisztelet és szeretet mindig visszavezetett hozzájuk. Bármilyen rossz dolog történt, akárhányszor estem le, akárhányszor haragudtam a lovakra, tudtam, hogy reggel amikor kilépek az ajtón ők ugyan úgy várni fognak az istállóban. Mert rám vannak utalva és felelős vagyok értük. Azért vannak velem, mert szeretem őket. Gyakrabban érzem úgy, hogy bátorítanak és kevésbé félek mellettük, mint az ellenkezőjét.
Szia! :)
Úgy szoktam lovagolni járni,hogy nyáron táborokba(mindig ugyanoda),meg év közben néhányszor,és igen,rengetegszer van,hogy megijedek.Nem,nem mikor a lovon ülök,csak amikor vezetem,vagy csutakolom,akármi.Attól,hogy megugrik,elránt,meglök,megrúg,stb.De ha jobban belegondolsz,megrúg,rád lép,most akkor mi lesz?Oké,egy ideig fájni fog,de egyszer elmúlik.Volt olyan,hogy a paci már nagyon be volt sózva,én meg nem figyeltem,és rálépett a vezetőszárra.Először a mellső,majd a hátsó lábával is.Akkor is bepánikoltam,de aztán meg halálnyugodtan felkértem a lábát,és kiszedtem a vezetőszárat.Csak bele kell gondolni,hogy mi lesz,és akkor már nem olyan ijeszt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!