A szomszéd piszkál a lovak miatt, mit tehetek?
Lassan egy éve lakunk itt,de eddig nem volt problémánk....
December végén anyu itthon volt és arra megyek ki,h nagy veszekedés és kiabálás van.Kérdem,h mi volt,erre mondja a szomszéd neki esett,h a lovak szétszedték kerítését...Jé mondom van itt szomszéd,mert még nem is láttam őket(egy telek akácossal és egy sor szőlővel)
A mamika azon akadt fent,h egy csuklónyi vastagságú szétkorhadt oszlop ketté tört és lették a szőlőt(dec.végén)...Mondta anyu,h persze megcsináljuk a kerítést.Azt hozzá teszem félszakaszon van normál drót hálos kerítés,ami kb 130-140cm magas szkorhadt oszlopokkal és a többi részén erősebb drót van kihúzva.
Tegnap épp nyergelek, egy papa odaköszön szomszédból én visszaköszönök.Erre finoman céloz,h mikor lesz már új kerítés,mert a lovak végig lenyomták(?)Kérdem,h hol?Mutatja erre mondom neki,ott nem is voltak soha.Mondom,- én eddig azt sem tudtam,h itt van valaki,mert úgy elvolt hanyagolva.De ők már itt vannak az 50es évek óta és akkor csinálták a kerítést is....erre jött egy finom fenyegedés is...
Nekemm az jön le az egészből,h ők új kerítést szeretnének a mi számlánkra,holott már a kerítés rossz volt akkor is mikor odaköltöztünk.
A kérdés:
Anyu mondta,h van valami szabályozás arra,h kinek a kerítése az és nézzek utánna.Önkormányzathoz is bemegyek,de a héten ne hiszem,h bejutok.Aki volt már ilyen helyzet mit tett?
Sokkal egyszerűbb, ha ti csináljátok meg. Nálunk is hasonló volt, csak itt a szomszéd vénasszonynak az volt a baja, hogy a kutyái ugatták a lovakat. Mondtuk, hogy nem a mi problémánk, a mi lovaink nem csinálnak semmit. Aztán amikor már törmelékkel dobálta a lovakat, hogy menjenek arrébb és a kutyái ne lássák őket, akkor már inkább megcsináltattuk olyanra a kerítést, hogy ne lehessen átlátni. Szerintem olcsóbb, mint bíróságra menni. Azóta néha-néha mikor találkozunk a szomszéddal még anyázik egyet-kettőt, de az már nem minket minősít.
És igen, villanypásztor nem ártana a kerítés elé. Egyrészt a lovak se tudnának kárt tenni semmiben, másrészről azért egy régi kerítés nem egy életbiztosítás, bármikor beleakadhatnak, megszúrhatja őket, stb. Mindenkinek jobb lenne, ha nem tudnának közel menni hozzá.
köszi,mindenkinek
itt nem a javítással van a baj,hanem azzal,h neki teljesen új kerítés kell....
beszélgettem az egyik,szomszédal aki azt mondta,h kb 50cm jár még nekünk a szomszéd telkéből,mert nem jó helyre rakta a kerítést annó(előzényeket nem mondtam neki)
Jövőhéten be is ballagok az önkormányzathoz....
Újat nem kaphat, akkor se ha beperel. Azt a 60 éves avulást nem lehet figyelmen kívül hagyni. Kiszámoljátok, hogy az adott kerítésszakasz, amit a lovak tönkretettek mennyibe kerül újonnan és levontok az árból annyi %ot, ahány %-ban volt elöregedve a kerítés. Aztán csinál a pénzzel, amit akar, ez így korrekt és jogszerű.
Egyébként esetleg ha van az ingatlan-biztosításotokhoz felelősségbiztosítás, az ilyen károkat fizet. Avulva, természetesen.
Ha legközelebb beszól a bácsi, mondd meg neki, hogy már nagyon várják a rokonai a temetőben... ;-)
Az ilyen köcsögökkel nem érdemes leállni, mert ha most a kerítésben engedsz, akkor legközelebb az lesz a bajuk, hogy dobognak a lovak, és azt fogja követelni, hogy kösd ki őket, vagy az lesz a baja, hogy néha nyerítenek, és azt fogja követelni, hogy vágasd ki a hangszálukat, vagy hogy átmennek hozzá a legyek, és borítsd be szúnyoghálóval a portád, vagy mittudomén milyen abszurditást... és ha egyszer engedtél, akkor utána már nem fogja elfogadni, ha nemet mondasz. Ha viszont mindjárt a kezdet kezdetén helyére teszed a büdösbunkóját, akkor max duzzogni fog, de az meg kit érdekel?
Pill az a helyzet, hogy...
innentől fogva ha valami nem tetszik neki, bekaphassa...
Semmiképpen sem javaslom a többek által hangoztatott szóváltást. A ló is csak olyan jószág, ami könnyen kimúlhat bizonyos rosszindulatú emberek kártevésétől... Ez gondolom nem hiányzik neked se.
Mindenképpen a békés egymás mellett élésre törekedj, de ne engedj az igazadból! Ha eltört a ló egy korhadt kerítésoszlopot akkor cseréld ki egy másik korhadt kerítésoszlopra, és barkácsold vissza az eredeti állapotába.
Ezen kívül szerezz egy villanypásztort, mert legközelebb is előfordulhat, és jobb a békesség...
Ha nagyon kekeckedni akarsz, akkor talán a jegyzőnek kell jelezned, hogy a szomszédod növényzete árnyékolja az udvarodat... de itt is te húzhatod a rövidebbet.
Költözz szomszéd-mentes házba :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!