Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A szomszéd piszkál a lovak...

A szomszéd piszkál a lovak miatt, mit tehetek?

Figyelt kérdés

Lassan egy éve lakunk itt,de eddig nem volt problémánk....

December végén anyu itthon volt és arra megyek ki,h nagy veszekedés és kiabálás van.Kérdem,h mi volt,erre mondja a szomszéd neki esett,h a lovak szétszedték kerítését...Jé mondom van itt szomszéd,mert még nem is láttam őket(egy telek akácossal és egy sor szőlővel)

A mamika azon akadt fent,h egy csuklónyi vastagságú szétkorhadt oszlop ketté tört és lették a szőlőt(dec.végén)...Mondta anyu,h persze megcsináljuk a kerítést.Azt hozzá teszem félszakaszon van normál drót hálos kerítés,ami kb 130-140cm magas szkorhadt oszlopokkal és a többi részén erősebb drót van kihúzva.

Tegnap épp nyergelek, egy papa odaköszön szomszédból én visszaköszönök.Erre finoman céloz,h mikor lesz már új kerítés,mert a lovak végig lenyomták(?)Kérdem,h hol?Mutatja erre mondom neki,ott nem is voltak soha.Mondom,- én eddig azt sem tudtam,h itt van valaki,mert úgy elvolt hanyagolva.De ők már itt vannak az 50es évek óta és akkor csinálták a kerítést is....erre jött egy finom fenyegedés is...

Nekemm az jön le az egészből,h ők új kerítést szeretnének a mi számlánkra,holott már a kerítés rossz volt akkor is mikor odaköltöztünk.

A kérdés:

Anyu mondta,h van valami szabályozás arra,h kinek a kerítése az és nézzek utánna.Önkormányzathoz is bemegyek,de a héten ne hiszem,h bejutok.Aki volt már ilyen helyzet mit tett?

2014. febr. 27. 13:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Ha szembe állsz a telkeddel akkor a bal oldali a "Ti" kerítésetek, azaz azt Nektek kell rendbe rakni. Legalább is nálunk így volt.

Ha a jobb oldalon nincs szomszéd akkor pedig az is a tieteket ha jól tudom.

2014. febr. 27. 13:14
 2/16 anonim ***** válasza:

(7) Kerítés létesítésének elrendelése esetén a telek tulajdonosa (kezelője, használója) a telek homlokvonalán, továbbá - eltérő jogszabályi rendelkezés hiányában - az útról nézve a jobb oldali telekhatáron és a hátsó telekhatárnak ettől az oldaltól mért fele hosszán köteles megépíteni és fenntartani (3. ábra).

Ez van érvényben, de kissé kacifántos, mert "Kerítés létesítésének elrendelése esetén " a mérvadó. A helyi önkormányzatnak kellene lennie szabályozása rá.

Neten nem tudod megnézni a saját önkoritok rendeleteit?

2014. febr. 27. 13:14
 3/16 A kérdező kommentje:

köszi szépen hát nem sok mindent találtam az önkormányzatnál...

piros nyíllal jelöltem a kerítést és a páratlan oldalon vagyunk ha ez számít...

[link]

2014. febr. 27. 13:28
 4/16 anonim ***** válasza:
Ha úgy van ott is ahogy írtuk, akkor bizony azt Nektek kell megcsinálni.
2014. febr. 27. 13:57
 5/16 anonim ***** válasza:

Vagy várjál...ha a rendelet a jobb oldalit írja, akkor meg a szomszédnak a kötelessége.

Ezért lenne jó tudni, nálatok mi a szabály.

Nálunk ha jól emlékszem a bal volt.

2014. febr. 27. 14:00
 6/16 anonim ***** válasza:

Felhívod az önkormányzatot és megkérdezed, ez a legtisztább. Akár úgy is beszélhetsz velük, hogy ott a szomszéd is.

Viszont ha a lovak valóban kárt tettek benne, akkor azt ki kellene fizessétek, de nem új áron, hanem az avulást figyelembe véve (tehát ha csak mondjuk 50%-os állapotban volt a kerítés, mert már 60 éves, akkor az új kerítés felét fizetitek).

2014. febr. 27. 14:35
 7/16 A kérdező kommentje:

köszi, a segítséget :)

Időközben átjött az ismerősöm aki rendőr és is azt mondta,h a bal oldal.De azt is mondta,h túl közel van ülltetve az erdő és a szőlő...kötelezhetem,h távoltítsa el onnan....

Kár igazából nincs csak annyi,h megvan lazulva egy drót huzal,de az szerintem a leszakadt nagy ág miatt olyan,amit fél évig elfelejettek le vágni és az a kikorhadt oszlop.

Attól,h ők csinálták a kerítést így is a miénk vagy az övék ?

2014. febr. 27. 17:31
 8/16 anonim ***** válasza:
41%

csináld meg a kerítést, neked kell!

És más is mérges lennék ha kárt tett volna a szőlőmbe(hiába van december akkor is lehet -.-)

2014. febr. 27. 18:11
 9/16 anonim ***** válasza:
Már akkor ki kellett volna húznod egy villanypásztort egy méterre a kerítéstől, amikor még nem csináltak semmit a lovak. De ha már nem tetted, hidd el, jobb a békesség, csináld meg a kerítést, húzz ki pásztort, a ló oda se tudjon menni a kerítéshez.
2014. febr. 27. 20:51
 10/16 anonim ***** válasza:
Hasonló esetben nekem kellett helyrehozni a kerítést (bal oldalt), de szerintem mivel a te lovaid tettek kárt a kerítésben (legyen az bárkié) így neked kell az eset előtti állapotot visszaállítani.
2014. febr. 27. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!