Milyen nyerget ajánlanátok és miért?
Sziasztok.
TEREPlovaglásra keresek nyerget, de nem tudom, melyik lenne a legjobb.
Kérlek írjatok tapasztalatot, véleményt.
Díjlovas és ugró nyereggel kíméljetek, mint írtam TEREPRE KELL.
Típust szeretnék váltani és meg is fogalmazódott bennem, hogy milyenre, de független véleményeket szeretnék, ezért nem írom le, hogy milyen van és milyen tetszik.
Mégis hogy találjuk ki, neked melyik tetszik ráadásul minek, ha már döntöttél? Láthatod, van, aki díjlovasban nyomja, van aki univerzálisban, a kérdésben pedig egyébként is "tereplovaglásra" kerestél nyerget, nem pedig több napos túrára, szóval ennyit arról, mennyire megválaszolhatatlan a kérdés.
Túrára a tűranyereg a legjobb, arra van kitalálva.
"Én azt szerettem volna, ha mindeni leírja, hogy ő milyenekben ült és mik az előnyei és hátrányai!"
Drága, én pont ezt írtam le. A tapasztalatomat. De rögtön leszóltad. Akkor most mégis mit akarsz?
Ja és nem tudom, milyen túrákra jársz, de aligha keményebb, mint egy távlovas versenyen a 80 vagy 120km. Ha egy jó minőségű díjlovas nyeregben a túra neked problémás, akkor igen rossz lehet az ülésed.
Köszönöm a részlete választ.
Sok sikert a csikóhoz :)
A kérdésed kiírásában csak sima terep szerepel, egy szóval nem írtad, hogy te több napos túrára mennél.
Ha ez a cél, akkor túranyerget vegyél, esetleg kifoghatsz egy bock nyerget vagy egy távlovas nyerget. Ezek azok, melyeket nagy távok leküzdésére, napi több órás lovaglásra terveztek. A távlovas újonnan nem olcsó, de nem lehetetlen használtat olcsón szerezni. Egy ismerősöm eredeti árához képest fillérekért vett egy podium bőr nyerget, mellyel rengeteget túrázik.
Ha az ismerősi körömben megkérdek egy távlovast, akkor ő a távlovas nyergét ajánlaná, ha egy másik túranyeregben ülőt, akkor ő azt, a wescos ismerőseim, meg a westernt nyomatnák, mert nekik meg az jött be. Nekem volt szerencsém mind3 nyeregben végig lovagolni 1-
1 napot és nekem a sima túranyereg tetszett meg, nekem i olyan van. Jó túrára is, jó egyet kerülni a környéken és nem utolsósorban idomítani is tudok benne.
Én azt mondom, hogy ki kell tapasztalni, első körben egy sima túranyereggel kezdenék, ha neked nem jön be, akkor cserélnék valami speciálisabbra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!