Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Milyen nyerget ajánlanátok és...

Milyen nyerget ajánlanátok és miért?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

TEREPlovaglásra keresek nyerget, de nem tudom, melyik lenne a legjobb.

Kérlek írjatok tapasztalatot, véleményt.

Díjlovas és ugró nyereggel kíméljetek, mint írtam TEREPRE KELL.

Típust szeretnék váltani és meg is fogalmazódott bennem, hogy milyenre, de független véleményeket szeretnék, ezért nem írom le, hogy milyen van és milyen tetszik.

2014. febr. 18. 08:00
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Tereplovaglásra vegyél univerzális nyerget, olyat amin vannak hátul karikák, mert akkor tudsz felkötni táskát, esőkabátot, pokrócot. Az univ. nyereg azért is jó, mert ha akadály van előtted, akkor könnyebb leküzdeni átugrani benne.

Terepre vehetsz western nyerget is, igaz ez nehezebb, de nagyobb területen fekszik fel. Ha hozzászokik a feneked, akkor nagyon kényelmes és napi 6-8 órás túrákhoz is. Viszont ebben nemigazán lehet kikönnyíteni, ugrani sem lehet benne, vagyis kisebb rönköt még lehet, de ne ebbe akarj 1.20as kerítést átvinni :D

Univ nyeregből rengeteg van, a lehetőségeket a pénztárcád szabja meg. Csináltathatsz is, de használt nevesebb nyergeket is ki lehet fogni jó állapotban 100 ezer alatt.

[link]

Mondjuk ebben a Neizerben jól lehet terepezni, hangsúlyos térdtámasza van, mélyen is ültet, karika is van rajta. A mar kialakítás eléggé kötötté teszi, hogy milyen lóra alkalmas. (ugye nem ismerjük a lovad).

Esetleg még a túranyereg jöhet szóba nálad, vagy bock nyereg, vagy távlovas.

Mellesleg én is terepezek és egy sima univerzális nyerget használok :) Itt dombos-hegyes a környék.

2014. febr. 18. 11:16
 2/20 anonim ***** válasza:
Én Wintec DÍJLOVAS nyeregben távlovagolok. Nagyon könnyű a lónak, kényelmes nekem hosszú távon is. Jól is ültet, tényleg szuper. Ezt csak azért írtam le, mert azt mondod, díjlovassal kíméljünk, terepre kell. Nos, a jó díjlovas nyereg terepre is kiváló.
2014. febr. 18. 12:59
 3/20 A kérdező kommentje:

Azért mondtam, hogy díjlovassal kíméljenek, mert 2-3 napos túráknál, te is megéreznéd, hogy nem erre találták ki.

Imádom ha az emberre olyat akarnak erőltetni, amit nem akar :/

2014. febr. 18. 13:07
 4/20 anonim ***** válasza:
Nekem egy Selene uni nyergem van, jó puha az ülőfelülete, nagy térdtámasza és vádlitámasza is van. Imádom! Igaz, hogy kicsit nagy a fenekem alá, de semmi pénzért nem cserélném le. Eddig minden lóra tökéletes volt. Én is terepre járok vele. A nyeregpárnák hosszítottak, így a lónak is jobb, a súlyt jobban eloszlatja. Volt westernem is, de abból csak minőségit és használtat érdemes venni. Sokan még a Cseppentő félét ajánlják! Remélem tudtam segíteni :)
2014. febr. 18. 13:22
 5/20 anonim ***** válasza:
A Cseppentő-félét én is ki fogom próbálni. Érdekel a koncepció a valóságban... még a karahun nyergeket is kipróbálnám, csak az messze van tőlem túlságosan.
2014. febr. 18. 13:34
 6/20 anonim ***** válasza:
[link] én is kifejezetten hosszú túrákra vettem ezt a nyerget. eddig a legtöbb amit egyfolytában mentem vele kb 70 km.. most az ugye volt pár óra.. én nagyon szeretem, tartózkodtam tőle elmondom csak a színe miatt de most már imádom.. :) Valamelyik lovammal alap díjlovagló mozdulatokat is tudok benne! :) egyébként h jól tudom a nagy lovasba más tereplovas nyereg is van, én midnig itt vásárolok! :)
2014. febr. 18. 14:31
 7/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm de én a max 120 árkategóriáig gondolkodom.
2014. febr. 18. 14:48
 8/20 anonim ***** válasza:
Leírtuk a tapasztalatunkat, de te csak osztod az észt... még egy értelmes választ sem írtál vissza csak válogatsz! Vegyél amilyet akarsz!
2014. febr. 18. 15:13
 9/20 A kérdező kommentje:

Attól még, hogy nem orrba-szájba dicsérgetem az univ nyergedet és nem engedhetem meg magamnak a drága nyerget, még nem észosztás!!

a pénzkorlátot azért nem adtam meg, mert nem gondoltam, hogy konkrét nyergeket fogtok linkelni.

Én azt szerettem volna, ha mindeni leírja, hogy ő milyenekben ült és mik az előnyei és hátrányai!

2014. febr. 18. 15:50
 10/20 anonim ***** válasza:
jó bocsi hogy egyesek segíteni is akarnak-.- mennyivel vagy előrébb ha valaki leírja minthogy linkeli? max ha utána nézel valahol találsz egy 20asért olcsóbban, egyébként ilyen nyerget ha nagyon utána nézel használtan is tudsz venni,de ha neked semmi sem felel meg akkor a tökéletes válasz erre a kérdésre a GOOGLE KERESŐ! ;)
2014. febr. 18. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!