Milyen nyerget ajánlanátok és miért?
Sziasztok.
TEREPlovaglásra keresek nyerget, de nem tudom, melyik lenne a legjobb.
Kérlek írjatok tapasztalatot, véleményt.
Díjlovas és ugró nyereggel kíméljetek, mint írtam TEREPRE KELL.
Típust szeretnék váltani és meg is fogalmazódott bennem, hogy milyenre, de független véleményeket szeretnék, ezért nem írom le, hogy milyen van és milyen tetszik.
Tereplovaglásra vegyél univerzális nyerget, olyat amin vannak hátul karikák, mert akkor tudsz felkötni táskát, esőkabátot, pokrócot. Az univ. nyereg azért is jó, mert ha akadály van előtted, akkor könnyebb leküzdeni átugrani benne.
Terepre vehetsz western nyerget is, igaz ez nehezebb, de nagyobb területen fekszik fel. Ha hozzászokik a feneked, akkor nagyon kényelmes és napi 6-8 órás túrákhoz is. Viszont ebben nemigazán lehet kikönnyíteni, ugrani sem lehet benne, vagyis kisebb rönköt még lehet, de ne ebbe akarj 1.20as kerítést átvinni :D
Univ nyeregből rengeteg van, a lehetőségeket a pénztárcád szabja meg. Csináltathatsz is, de használt nevesebb nyergeket is ki lehet fogni jó állapotban 100 ezer alatt.
Mondjuk ebben a Neizerben jól lehet terepezni, hangsúlyos térdtámasza van, mélyen is ültet, karika is van rajta. A mar kialakítás eléggé kötötté teszi, hogy milyen lóra alkalmas. (ugye nem ismerjük a lovad).
Esetleg még a túranyereg jöhet szóba nálad, vagy bock nyereg, vagy távlovas.
Mellesleg én is terepezek és egy sima univerzális nyerget használok :) Itt dombos-hegyes a környék.
Azért mondtam, hogy díjlovassal kíméljenek, mert 2-3 napos túráknál, te is megéreznéd, hogy nem erre találták ki.
Imádom ha az emberre olyat akarnak erőltetni, amit nem akar :/
Attól még, hogy nem orrba-szájba dicsérgetem az univ nyergedet és nem engedhetem meg magamnak a drága nyerget, még nem észosztás!!
a pénzkorlátot azért nem adtam meg, mert nem gondoltam, hogy konkrét nyergeket fogtok linkelni.
Én azt szerettem volna, ha mindeni leírja, hogy ő milyenekben ült és mik az előnyei és hátrányai!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!