A lovam egyik hétről a másikra miért lett ilyen? Többi lent. Valami komoly baj van? Lovagolhatatlan.
Semmi baja, csak többet kell mozgatni. A zabla és más sem nagyon válthatja ki ezt.
Felkészülten kell versenyre menni, jó állapotú loval és akkor nem lesz veszélye
A kérdésedben a válasz. ISKOLALÓ! Vagyis a fizető vendég húzza vonja. Valószínű összeakadt egy olyan lovassal, aki elég kellemetlen és mély benyomást tett rá.
Ahhoz, hogy újra jó legyen, egy olyan embernek kell lovagolnia, aki ért is hozzá, hogy újra bizalma legyen a lovasban. Viszont egy iskolalónál ez szinte kivitelezhetetlen.
Azért nézd át a felszerelését, hogy a kantár is helyesen legyen beállítva (nem is lóghat és nem is feszülhet a zabla). Mellesleg azt sem értem, ha eddig jól volt beállítva, akkor minek kellett basztatni. Szerintem ez csak kifogás, nem akarták bevallani, hogy egy durva lovas volt vele.
Biztos volt egy nagyon kezdő, vagy egy erőszak-huszár valamelyik nap és széttépte a száját/rúgta az oldalát. Az iskolalovak a legtürelmesebbek, de ha szakad náluk a cérna, akkor az nagyot szól.
Kellene neki 1-2hét pihi, vagy csak egy ember használja, de olyan, akit szeret és nem kényszeríteni semmire(pl ugrás), csak séta és ügetés terepen(nem karámban. Had szellőzön a feje. Legyen neki kis változatosság). meg kis vágta HA MAGÁTÓL MEGINDUL.
Ki kell kicsit élnie magát.
Vagy csak egyszerűen tele van és hisztis.. ezt látatlanba senki nem tudja megmondani.
Teljesen mind1 amúgy, akármilyen a ló, egy jó lovasnak át kéne tudnia lovagolni. Ha hisztis, ha gyerekek elcseszték.
8-as ez nem az ő lova, hanem a lovié, de ő azt a lovat lovagolja.
Én lovagoltam olyan lovat, mely M-L szintre lovagolt díjló volt, ment mint az álom, dolgozott szépen. Aztán 2 hétig csak határozatlan gyerekek nyüstölték... hát úgy szét volt esve.. kicsit elkallódott. Rendbe lehetett hozni 3-4 alkalommal.
Én nem értem, hogy olyan lovakra, melyekkel jobb lovasok versenyeznek, miért adják full kezdők alá. Így csak a saját versenyzőikkel csesznek ki, mert edzésen 1-et előre lépnek, aztán az ilyen lovasok után 2-vel hátulról kezdhetik újra, tehát hátráltatják a munkájukat. Meg hát elég kellemetlen, hogy az addig gond nélkül ugró ló felkeni a lovasát az akadályra...
Legyenek "kezdő" lovak is, persze ezeket is időnként helyre kell tenni, sok tereppel meg egy kis idomítással, hogy ne fásuljanak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!