Hogy lehet ilyen hosszú sörénye a lónak?
nem tudom hogy lehet ilyen hosszú sörénye mert én ismerek olyat aki nem vágja a lovának a sörényét de annak sem nő meg ilyen hasszúra
itt egy másik:
Mert a fríz és andalúz fajtára jellemző, hogy szép hosszú és dús a sörényük :)
egyébként pedig igényes gazdáig vannak akik ápolják, és vigyáznak rá, hogy ilyen szép maradjon nekik
Ez olyan, hogy ha én nem nyírom a hajam, kb. hátközépig ér, és annál lentebb nem nő, kész. Más ha nem vágja, lenő a fenekéig, vagy a térdéig, egyeseknek meg a földig is akár...
Adottság.
Persze, mint ahogy említették, van ebben genetika is, lovaknál jobban látszik, mert náluk jobban érvényesül az irányított szelekció, mint az embereknél (nálunk nincs olyan, hogy "te küllemileg inkorrekt vagy, ne szaporodj, te meg tök jól nézel, csináld fel a fél várost").
az előzővel értek egyet! persze nyilván számít az is, hogy mennyire ápolják azt a sörényt, ugyanis a maximális sörényhosszt, ahogy a hajhosszt is az határozza meg, hogy milyen gyakran "hullik ki minden szőrszál" és hogy ennyi idő alatt mennyit nő a haj. hiába nem vágod a sörényét, ha egy egy szőrszál mondjuk 3 évig él, utána kihullik, annyi idő alatt csak a nyaka alá nő meg.
ha gondosan ápolgatják, fésülgetik, esetleg adnak a lónak olyan vitaminokat, amik serkentik a szőr növekedést (pl. biotin) akkor gyorsabban is nő és talán tovább "életben maradnak" a szőrszálak.
az én lovamnak kb akkora sörénye van mint a képen fríznek.
Fonva van neki tartva így nem dörzsöli és koptatja el,nem szorosra van fonva neki így nem zavarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!