Hogyan tudom lemérni, vagy megállapítani hogy milyen hosszú kengyelszíjra van szükségem? (125,145)
Ugye attól függ, hogy te mekkora vagy és milyen magas a ló amin használod (ha túl rövid és a ló nagyon magas nem bírod elég hosszúra állítani).
Hogy segít e, azt nem tudom, talán ad valami támpontot. Én 183 cm vagyok és 130 centi hosszú a szíj.
Azt tanácsolom, hogy inkább hosszabb legyen, minthogy emiatt essen nehezedre a felszállás. :D
Ha túl rövid, nem tudja hosszabbra engedni a felszálláshoz.
Ha lovagolsz, mérd le, hogy milyen hosszúra van állítva. A 125-ös nyeregre téve maximum 60 centi hosszú tud lenni, ez nekem nagyon rövidnek tűnik. Ha hosszabbat veszel, úgyis tudsz rá lyukasztani, ha szükséges.
Fogsz egy spárgát, felkötöd vele a kengyelt a lakathoz úgy, hogy jó legyen, aztán leszállsz, megméred, hozzáadsz még tíz centit tartaléknak, és örvendezel neki.
Vagy ha úgy tetszik: a szíj hossza minimum a karod hosszúságának kétszerese plusz tíz centi legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!