ha úgy érted ezt, hogy ha nem nyúlnának hozzá, akkor a földig érne, akkor nem. ugyanúgy van, mint az embereknél, neked se érne földig, ha sosem vágatnád, minden embernek megvan a maximális hajhosszúsága, ugyanis a hajszálak, akárcsak a sörény szálai idővel elöregednek és kihullanak. a haj és a sörény maximális hosszát az határozza meg, hogy meddig "marad életben" egy hajszál és hogy adott idő alatt mennyit nő.
vannak lófajták, amiknek sokkal hosszabbra megnő (pl. fríz, andalúz).
Pedig van jópár olyan ló, amelyiknek a földig ér, sőt.
Fajtától, jellegtől is függ, milyen típusú a sörény, megnő-e hosszúra, meg igazából nem tudni, hogy meddig nőne, mert a legtöbbnek vágják.
sőt? azért szerintem a lovak elenyésző százalékának érne földig, ha nem vágnák, letöredezik, illetve lecserélődik. vannak ilyen fajták, de pl. vadon élő lovaknál sincs ilyen (ha jól tudom), sőt, ménesben élő lovaknál sem, hiába nem vágják.
az emberek között is ritka, aki földig érőre meg tudja növeszteni, de előfordul.
Sőt, hosszabbra is megnő. Van Magyarországon egy andalúz mén, ha nem ismernéd: [link]
Szerintem ez már nem szép, amellett, hogy rengeteg gond lehet vele.
Mivel mindenki vágja, sosem tudjuk meg, meddig nőne. A vadon élő lovak esete más, nem lehet összehasonlítani a háziasított társaikkal. Pl. ugyan olyan fajtájú munkavonalú, dolgozó kutyának sem lesz soha olyan minőségű , hosszúságú szőre, mint egy olyannak, ami nem dolgozik, de rendszeresen kiállítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!