Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mikor lehetne beengedni a...

Mikor lehetne beengedni a többiek közé?

Figyelt kérdés
A lovammal 4 hete vagyunk új lovardában. Jelenleg külön karámban van nap közben, mellette két másik ló villanypásztorral elválasztva. Nagyon békés természetű a lovam, a vadidegen lovakkal is a lovaglópályán úgy viselkedik mintha ezer éve ismernék egymást, rájuk sem hederít, nem balhés. Viszont a karámjából (villanypásztor) szökdösött az első két hétben, mindig kibújt, mert egy póniról van szó, a második két hétben kb. 5 sor villanypásztor drótot húztunk ki, így már nem tud kibújni. Viszont szeretném hogy bekerülhessen ő is a többiek közé a közös legelőre és karámba, 20 másik ló közé, viszont ott csak két soros a villanypásztor, és egy hatalmas legelőről lenne szó, bár ha a többiekkel lenne együtt, talán nem jutna eszébe szökdösni. Mikor jöjjön el szerintetek az ideje a többiekhez közös karámba/legelőre engedésnek? Várjak még?
2014. febr. 5. 22:07
 1/8 anonim ***** válasza:
szerintem először bevezethetnéd, te mint a gazdája és persze fognád. párszor összeszagoltatni vezetgetni aztán megint megint egy idő után elengedni de persze te is ott lennél a legelőn és megszokják ők :) hidd el én mindig így csináltam mikor újabb és újabb lovat hoztam haza!
2014. febr. 5. 22:55
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

szerintem meg egyáltalán nem kéne fogni mikor beengeded. 4 hét bőven elég, már rég mehetne a többiek közé. jól gondolod, sokkal kisebb eséllyel fog szökdösni, ha végre egy csapat tagja lesz és elfoglalja helyét a hierarchiában.

az nagyon rossz ötlet, hogy fogjad, míg a többi ló szabadon van, de te fogod, nem tud úgy reagálni, ahogy szeretne, ilyenkor az elején mindig szaladgálnak picit, kergetik őt, nem kell megijedni, lerendezik egymás közt, de az nagyon rossz ötlet, hogy te fogod, arról nem is beszélve, hogy baleset veszélyes is, mert lesz ott csődület és nem biztos, hogy vigyázni fognak rád. viszont mindenképpen legyél ott, amikor beengeditek, az első fél-1 órán át nézd, figyeld, legyen rajta kötőfék, hogy ha kiszökne, vagy ki kell hozni, mert esetleg bántják, akkor könnyebb legyen.

annyit javasolnék még, hogy ha már 4 hetet kibírt egyedül ne fagyott és ne nagyon sáros talajon engedd be a többi közé, mert lesz szaladgálás az biztos! :)

2014. febr. 6. 00:57
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
ja, csak annyi, hogy a "legyél ott"-ot nem úgy értetem, hogy ott lábatlankodj a karámban, hanem inkább mozizz kívülről!
2014. febr. 6. 00:58
 4/8 anonim ***** válasza:

Csatlakozom: véletlenül se vezetgesd bent, nem kutyák ismerkednek, hanem lovak.

Négy hét után már bőven mehet a többi közé. Hogy kibújik-e, senki nem tudja, de kisebb a valószínűsége. Attól is függ, miért szökött ki, hova ment. Ha a kis karám nem füves, az is motiválhatta.

2014. febr. 6. 07:45
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is már rég mehetne a többi közé, viszont nem biztos, hogy ez a szökdösést megoldja. Eddig még csak olyan pónival volt dolgom, aki szökős volt. Egyszerűen ők többségileg ilyenek. Nehogy már egy póni azt csinálja, amit várnak tőle! :-D
2014. febr. 6. 12:06
 6/8 anonim ***** válasza:
jó igaz (1.vagyok) bocsi azt nem írtam, hogy én mindig csikókat hoztam haza és egy hét után bementek! vagy amikor nálunk születtek csikók inkább azokkal bajlódtam ennyit mert nagyon féltettem persze anyja mellett de akkor is :)
2014. febr. 6. 12:53
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a választ! Amikor kiszökdösött, kajálni ment, legelni, vagy a szénabálákhoz, mert az nagyon közel van a karámjához, lehet hogy a kaja miatt volt, mert a jelenlegi karámjában most nincs fű.
2014. febr. 7. 00:56
 8/8 anonim ***** válasza:
na és már megpróbálkoztál vele? :)esetleg ha igen, hogy sikerült?
2014. febr. 7. 00:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!