Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ügető fajtájú lóval ugratás?

Ügető fajtájú lóval ugratás?

Figyelt kérdés

Van itt olyan közületek aki ügető fajtájú lóval ugrat?

Legalább 1m-t?

2014. jan. 23. 20:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Az ügető lovak nem kimondottan díjugratásra lettek kitenyésztve.
2014. jan. 28. 13:17
 12/17 anonim ***** válasza:

Nem,de 1m-t simán lehet azért ugrani velük,és a vágtát is egész szépen ki lehet korrigálni,igaz nem" 2 nap" alatt.Az enyém 4 évig volt nyaggatva pályán és még 2 év meló volt vele utánna mire "ló lett belőle".(igaz nem volt vele napi szinten fogalkozva,ez is számít,szóval lehet rövidíteni az időt).

De azért a Longines global champion tuor-on nem valószinű,hogy indulni fogsz vele :).

Bár vannak híres ugró ügetők pl Jappeloup,meg Halla(ő pléldául 3 olymipát nyert).

2014. jan. 31. 00:32
 13/17 anonim ***** válasza:

[link]

:)

2014. jan. 31. 00:34
 14/17 anonim ***** válasza:
nem nekiek a testfelépítésük miatt és egy kezdő nem fog egy lovat belovagolni
2014. jan. 31. 19:44
 15/17 anonim válasza:
0%
Én azt hallottam hogy az ügető lovaknak NEM SZABAD ugratniuk, mert még a vágta is fáj neki, nem hogy az ugratás! Az ügető direkt arra van tenyésztve hogy ügető versenyen induljon. De a te döntésed, én ezt hallottam...
2014. jan. 31. 20:30
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem is azt mondtuk, hogy vegyen egy nyers ügetőt, és lovagolja be. Edzői felügyelet mellett, egy 7 éves, belovagolt (!) ügetőt, aminek a vágtáját valószínűleg helyrehozták, és mivel sosem volt pályán, miért ne lovagolhatna el valaki?

Ha 1 métert akar ugrani vele, valószínűleg nem kezdő. Ha mégis, akkor van ideje lónak is, lovasnak is.

Az ügetőnek sem fáj a vágta, akkor nem csinálná karámban magától is. Az enyém csinálja, mióta kitisztult a jármódja, azóta nagyon szívesen rohangál vágtában fel-alá. Addig nem erőltette, mert amit művelt vágta helyett, azt elhiszem, hogy lókínzás számba ment, de mióta rájött, hogy kell, nagyon szívesen megy - mondom, magától is. Akár egyedül is, akár úgy, ha több lóval van.

2014. jan. 31. 21:56
 17/17 anonim ***** válasza:

Jézusom az ügetőenk fáj a vágta...Ki terjeszt ekkora baromságot(bocsánat)?!?!

Nyilván azért ugranak be néha-néha versenyben is vágtába,mert az a könyebb és már nem bírják azt az idióta rohanást ügetésben...

Egy csomó ügetőnek már tiszta traccs a háta meg a lába 5-6 éves korára...

2014. jan. 31. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!