A galoppról jött lóval lehet ugratni?
Szia!
Nem elrettentésképpen írom, de nekem arab telivér lovam van, szintén galoppról jött le, természetesen úgy adták elő hogy "kiöregedett" de semmi egészségügyi problémája nincs. Hát, tulajdonképpen most 15 éves, 9 éve van nálam, az elejétől kezdve szörnyű volt a lába, az utóbbi 4 évben pedig alig tudtunk ráülni, nem ám még ugratni...aztán vettem egy "csodafáslit"...nem egy mezei olcsó fásliról van szó. Egy gyógyfásliról...mióta azt használom, megfiatalodott, sose lesz olyan jó a lába hogy ugratni mernék vele, de így látom rajta hogy élvezi sebességet és hogy boldogan él a többi három ló társaságában. Mai napig nagyon haragszom az emberekre akik ezt tették vele. Neked is azt tanácsolom hogy mindenképpen használj gyógyfáslit, az nem árthat :)
Nekem is galoppról jött lovam volt... a lábai nagyon készek lettek tőle :( Az ugrás szóba se jöhetett nála.
És persze az enyémnek se volt "semmi" egészségügyi problémája. Csak idén, mikor röntgent készítettek a jobb elejéről, kiderült, hogy már ízületi kopása van. A ló 7 éves. Én is haragszom ezért erre az egészre. Bárki bármennyire is védi ezt a sportot.
Ehhez képest a nem kicsit megterhelő military sportban pl.sok pályáról lekerült telivér versenyez,olyanok is,akik előtte évekig futottak a galoppon versenyekben.
Pedig a militaryban ugrani is kell.
Szóval teljesen egyedfüggő.
Én átnézetném tüzetesen lóhoz értő állatorvossal,mielőtt elkezded vele a sportot.
Mi a lovad neve és származása?
Az is hozzátartozik a képhez,hogy pályáról lejött,versenyben már futott lovakat nagyon sok bérlovardában nyúznak évekig,pedig ott sem kicsi a terhelés.
Olyan lovat is ismertem,aki a pályán futott vagy ötéves koráig.Onnan lekerült egy olyan bérlovardába,ami nem a lovak kíméléséről volt híres,ha tönkrement vágó és jött a következő.Kevés ló bírta 1-2 évnél tovább.Na itt is volt ez a telivér vagy 5 évig.Megvette egy lovasa,átlovagolta westernbe és versenyzett is vele.
Első vagyok!
Azzal vitatkoznék hogy egyedfüggő. Inkább attól függ hogyan bántak vele. A fülembe jutott hogy az én lovamat agyonhajtották, és azt is tudom hogy telenyomták szerekkel születése óta, jóval nagyobb is a többi arab telivérnél. A fedeztetés is nehézkesen jött össze többszörös próbálkozás után. Ettől függetlenül nagyon megérdemli a jó bánást, és egy szerető családot! Remélem hogy a te lovad szerencsésebb volt :)
Engem már csak az érdekel,hogy arab telivér hol és mikor futott galoppversenyen,merthogy a Kincsem Parkban nem,az biztos :)
Főleg nem annyi ideig,hogy érdemes legyen szerekkel telenyomni.Pár éve,volt az talán 10 vagy több is,rendeztek 1-2 futamot arab telivéreknek Magyarországon,de az érdeklődés hiányában hamar el is felejtették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!