Ügető fajtájú lóval ugratás?
Van itt olyan közületek aki ügető fajtájú lóval ugrat?
Legalább 1m-t?
Az ügetők jól ugranak, mert erős a hátuljuk. Nekem is ügetőm van, imád ugrani, bár ez még nem képezi az edzés részét, mert az alapokat kell megszilárdítani, de terepen szereti az útegyenetlenségeket átugrani :P
Nagyon sok ügetőt ismerek, akikkel ugranak, szeretik, jól csinálják, és 1,10-1,20-ig simán el lehet menni velük. Nyugodtan. :)
7 éves ügető fajtájú heréltem lesz.
nem volt PÁLYÁN!
Kapjon korrekt alapképzést (ha még nem kapott), kapjon az ugratáshoz megfelelő alapot, korrigáld a vágtáját, ha kell és ugorj vele bátran! Az összes ügető, akivel találkoztam, mind imádott ugrani:) Hajrá! :)
Azoknak meg ne higgy, akik azt mondják, hogy összeakadnak a lábai, meg nem tud vágtázni! Ezt mind-mind lehet korrigálni:)
Az ügető tényleg átesik a saját lábán vágtában - ha ráhagyják... Gond nélkül javítható a vágtájuk, teljesen tiszta lábsorrendet tud mutatni bármelyik kézre még a pályáról jött ló is, épp csak annak több idő, mire erre a szintre eljut.
Annyit hozzá, hogy sose szabad hajszolni, vagy visszaélni a menőkedvével, mert annak lesz rossz vége, az ugrást pedig szépen fokozatosan kell elkezdeni, előbb szabadon, fokozatosan emelve a magasságon, aztán nyeregből. Ha nem volt pályán, akkor a lábai valószínűleg jók, szóval 120-ig gond nélkül mehet majd, ha megkapja a korrekt idomítóhátteret, de ez mondjuk a többi lófajtánál s szükségszerű, mert a nélkül életveszély.
Értem...
Akkor hamarosan elkezdem edzeni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!