Ha a lovam box fogságban van, kapjon zabot? Hogy sétáltassam hogy ne tépje ki magát a kezemből?
A kukorica még jobban fűti a seggét, mint a zab. Ne adj neki abrakot, helyette viszont kötelező jelleggel emelni kell a szénát, mennyit csak tudtok, rakjatok elé abból.
Hizlalni utána is tudjátok, többet árt a zab és táp, mint amit használ. Ha áll a ló, _mindig_ csökkentjük az abrakot, vagy megvonjuk - ha tartósan áll, és növeljük a szénát.
Egyenes zablát tehetsz rá vezetéshez, szerintem felesleges, feszítőt értelmetlen, az biztos. Ha vezeted, tegyél rá (alátéttel) fáslit viszont, sérült lovaknál van ennek igazán haszna és értelme. Legyen nálad pálca, ha azt látod, hogy ágaskodni akar, kicsit kocogtasd meg az oldalát - ne ügessen vagy vágtázzon be, csak vond el a figyelmét, nem tud egyszerre két dologra figyelni úgyse. Zökkentsd ki valamivel. Nálam anno bevált ismerősöm lovánál, amíg rám volt bízva: az egyik hátulja volt sérült, én folyton bakolni meg ugrálni akart, mert tele volt a sejhaja, én az elülső lábát kocogtattam, és mindig elfelejtette, hogy mit akart eredetileg. :) Mondjuk ő jófej ló volt, mert már lehetett rajta előre látni, min gondolkodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!