A lónak szánt szénabálát hogy jobb tárolni?
Ezen már tartástechnológia témában én is gondolkodtam, de inkább amiatt, hogy térkitöltés tekintetében a legrosszabb a körbála. De én olyan szinten közelítettem meg a dolgot, hogy, miért szedjek szét egy, vagy több szénabálát, mikor a széna nem bálázva terem. Tehát felbálázzák ez plusz költség. Én kipróbálnám, hogy megvenném a szénát felbálázás nélkül így könnyebb elszállítani is (egy iveco platójára felfér két szénabála, míg bálázás nélkül szerintem fel lehet pakolni vagy 5 bálányi mennyiséget), mivel nem kell a gazdának báláztatni, ami plusz költség olcsóbban is megkaphatod, és még csak szét sem kell szedni.
Csak egy javaslat, de érdemes elgondolkodni rajta.
Hát azért a bála elég csalóka, amit te 5 bálának hiszel az lehet 3 sincs, mert a bála tömörítve van.
Amúgy a szénát száraz és fedett helyen kell tárolni, úgy hogy szellőzni is tudjon. Mikor papám összerakta a szálas szénáját mindig egy téglákra rakott farácsra helyezte, hogy alulról is szellőzzön meg ne folyjon alá a víz és ne rohadjon meg. Általában fóliával takarta le, de az mindig zűrös volt, mert állandóan kiszakadt.
Most van szénapadlás csinálva ott van a széna, igyekszünk kisbálázni és úgy felvinni, föntről meg csak ledobjuk. Szerencsére a nagykörbálát is fel tudjuk vinni, mert domboldalban van az istálló és felgurítjuk.
"Hát azért a bála elég csalóka"
Az a "bála" szálas akart lenni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!