Biztonság szempontjából mi a jobb, ha a hóban (nem jégen! ) meg van patkolva a ló (és van benne hókivető) vagy ha mezítlábas?
Én a kovácsot kérdeztem meg, mert elég jóban vagyunk, hogy mondja meg őszintén, mit ajánl télre.
Ha nem heti hat napot megy a ló, meg ugrik, vagy komoly síkmunkát csinál, azt mondta, hogy akkor jobb leszedni róla a patkót. Főleg, ha hetente kétszer van lovagolva.
Én is megkérdeztem a kovácsot. Nekem azt mondta hogy ha nincs rendszeresen lovagolva akkor nem kell hókivető mert az nem tesz jót a patájának.
Én nem azért patkoltatom a lovat mert törik a patája vagy mert betonon jár. Megkaptam már egy kedves lovastól hogy akkor minek. Sárban sem utolsó, nagyobb akadályokat ugratni főleg füves pályán patkó nélkül életveszélyes.
Patkó akkor kell, ha a ló betonon, vagy egyéb kemény talajon közlekedik, ha ugrik, ha kocsizik, ha a patkó helytelen láb-, vagy pataállást korrigál, vagy egyéb sérülés, betegség indokolja a felütését. Egyébként felesleges.
Jó talajon, heti kétszer lovagolva felesleges rá, ha amúgy jók a lábai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!