Melyik érdemesebb, jobb hobbyra?
hobbyra mindegyik ló jó.
De szerintem a Frízzzel nagyon sok a macera , érzékeny könnyen lesz beteg , kocsiba szépen mutatt kisseb dijlovaglo versenyekre is jó másra már nem nagyon.
A kísérik szerintem nagyon jó lovak , szerintem kicsit pörgősek, egész jól ugranak a terepeket is jól bírják.
Magyar félvér :tág fogalom, de velük sincs különösebb baj, jó lovak.
Pinto : okos kis lovak bar akit ismerek élég hisztis de ez nem oszt vagy szoroz.
Szóval én a Frizt nem ajánlom kivéve ha van egy két fölösleges millád.
Első lónak egy jól képzett belovagolni lovat vegyél ha csak hobbyra szertenéd a fajta majdnem mindegy
A kisbéri félvér jó első ló. Katonai célokra "tervezték", ezért viszonylag erős, szívós lovacskák, jól terhelhetőek, idegrendszerük van, húzni nem nagyon szeretnek, de nem is egy igás fajta, ugyebár. Megbízható fajta, kicsit temperamentumosak, robbanékonyak, kell hozzájuk lovastudás, de kezelhetőek.
A frízzel mit akarsz? Ugratni nem fogsz, ridegben nem tarthatod hidegebb időben, díjlovagláshoz sem a legjobb - mert ma nem ezt a típust keresik -, viszont kocsiba mutatós, elegáns, show horse-nak szintén remek választás lehet, sőt. Szóval döntsd el, mit akarsz, ha cirkuszt, vagy kocsizást, akkor remek választás, mert általában nyugodt, kiegyensúlyozott és dekoratív lovak. Árban mondjuk nem tenném a kisbéri mellé, mert egy nyers csikót kapsz annyiért, amennyiért egy versenymúlttal is rendelkező kisbérit...
A magyar félvér nem fajta, hanem használati típus legfeljebb. Apja ismert, anyja ismeretlen származású (általában!), így aztán lehet akármi az utódból... Lehet két nagyon jó ló keveréke, két kevésbé jó lóé, és így tovább, így aztán azon lehetőségek sora, hogy ebből mi lesz, végtelen.
A pinto nem egy fajta, hanem egy szín, tarka lovat jelöl (van ugyan méneskönyve, de boldog boldogtalan bejut, ha tarka és még ló is). Ez meg aztán végképp akármi lehet, még angol telivérből is besikerülhet egy tarka, had ne folytassam. Egyedet kell nézni, találsz köztük nagyon jót, meg nagyon rosszat is - de ahhoz kell válogatni, és mérni, amire neked kéne. Nincs rossz ló, de ahhoz, amire neked kell, már lehet klasszisokkal rosszabb, mint 60 másik.
Ha a paint-re gondolsz, az remek fajta, de az ára végképp az egekben, elsősorban westenre van kitalálva, de elmegy mondjuk bármiben, ha muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!