Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Csak én vagyok ezzel így?

Csak én vagyok ezzel így?

Figyelt kérdés

Nem szeretek kengyellel lovagolni,fáj benne nagyon a lábam,s nem is érzem biztonságban magam.. :(

Kengyel nélkül vágtáztam életemben először,s a mai napig szívesebben lovagolok kengyel nélkül.

Kengyellel tan ügetni abszolúte nem tudok,vágta szintén nem megy

egyszerűen szeretem,ha a lábam jól megtudom nyújtani,kényelmesebb azáltal a ló,jó helyen vannak a lábaim,és sokkal könnyebben adom a csizmasegítségeket :)

Mindenki fél,hogy így nehéz kengyel nélkül,úgy nehéz kengyel nélkül,pedig szerintem sokkal-sokkal könnyebb

Mással is van ilyen? Ez baj?

L/3,5 éve lovas vagyok

2014. jan. 3. 10:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Hát bocsánat, nem írtam pontosan. Azért a lényeg remélem átment, mármint hogy az a kezdő, aki pár alkalom alatt elsajátítja a tanügetést, könnyűügetést kengyellel és anélkül, még mielőtt elengednék futószárról, ebből a szempontból előrébb tart, mint te három és fél év után. Ha ez neked nem probléma, nekem sem az, csak nem értem ezt a hozzáállást.
2014. jan. 3. 17:31
 12/21 anonim ***** válasza:
Én megnézném, hogy ki az a kezdő, aki pár alkalom után kengyel nélkül könnyűüget (helyesen).
2014. jan. 3. 19:03
 13/21 A kérdező kommentje:

Oké,akkor lehet,hogy nektek ebből az jött le,hogy én 3 és fél év után sem vagyok képes tanügetésbe megülni,pedig nem erről van szó...Teljesen stabilan ülök mindkét ügetésbe,kezem bármilyen tartásban lehet

Csupán arról van szó,hogyha ügetésbe a derékmeghúzáson kívül semmilyen hatásom nincs a lóra.

Rendszer lovasoktatóm van,szeretem,mindent jól megtanít,és arról nem ő tehet,hogy nem mozog a derekam.

És már mindennel próbálkoztunk,szőrén lovaglás,különféle mozgású ló,álommozgástól-varrógépig,egyáltalán nem vagyok görcsös,ellazítom mindenem,de nektek ez hihetetlen,s ezért nyilván piszkálni kell de AKKOR SEM tud mozogni a derekam.

Az ülésemmel sincs különösebb baj,egy éve tudatosítottam magamba,hogy nem húzhatom össze magam(én nem csak nem egyenesen ültem,hanem én húzózkodtam össze),majd nagy kínszenvedések árán elértük azt,hogy a vállam,hát olyan tartásban legyen,amilyenbe lennie kell,s manapság már kifejezetten kényelmetlen összekuporodni.

2014. jan. 3. 19:48
 14/21 A kérdező kommentje:
*Rendszer helyett RENDES lovasoktató
2014. jan. 3. 19:49
 15/21 anonim ***** válasza:

Én láttam már olyat. (Nem, nem én voltam, sőt, jobban nyomták, mint én.) Mindenesetre benéztem, mert nem is a könnyű ügetésről volt szó, hanem a tanügetéssel van a baj, legalábbis kengyellel.

Én még mindig úgy gondolom, hogy ott valami nincs jól... nem létezik, hogy ennyi idő után nem megy úgy, mint kengyel nélkül. Gondolom úgy tanultad, és mivel úgy lazább vagy, jobban ment, és mikor felvetted a kengyeleket, kényelmetlenné vált, de ez nem ok arra, hogy ezentúl a kengyel nélküli lovaglást preferáld, mert úgy csak lovacskázni lehet, korrekten lovagolni nem.

Nagyon sok kezdőnél látom, hogy a nyakukig felhúzzák a kengyelt és úgy összehúzzák magukat, ahogy te is írtad, hát persze, hogy úgy nem megy. Egy jó mozgású, elengedett lovon, ne adj Isten egy díjnyeregben, bokáig érő kengyellel nem létezik, hogy ez akkora nehézséget jelentsen, hiszen a lábad (ha kengyel nélkül jó pozícióban volt) ugyan ott marad, csak a talppárnád van alátámasztva.

2014. jan. 3. 20:26
 16/21 A kérdező kommentje:

Igen,és ez hiszed vagy sem,mind-mind hiba volt.

De szépen lassakcsán mint mondtam,kihúztam magam,s mivel az oktatótól mindig azt hallottam"Hol a lábad?",ezért kénytelen voltam a lábamra is odafigyelni,Díjnyeregben lovagolok,a lovaknak is jó mozgásuk van,bár picit totyogósak.

Természetesen lovaglok lengyelllel,sőt mostmár tanügetni se se ügethetek nélküle,mert az oktatóm is látja,hogy szenvedek vele,így hagyja,egy picit had küzdjek.

2014. jan. 4. 08:17
 17/21 A kérdező kommentje:

Most jöttem lovaktól,s 3 perc,és megyek vissza.

Most fogok lovagolni,a legkisebb porcikám sem kívánja,főleg,hogy nehéz meccs lesz a mai,de mégis vagyok annyi tekintettel a lóra,hogy nem hagyom lovaglás közbe a francba(bár egyszer megtettem már),szállok le és húzok haza.

És mint írtam,megy kengyellel is,csak nagyon fáj a lábam,de azt is írtam,hogy a kengyel nélküli időszakom sajnos elmúlt,az oktatóm megköveteli,hogy kengyelben legyen a lábam,hisz csak úgy fogok ügyesedni.

Minden esetre a mai napon is alakíthatnám úgy,hogy megmeneküljek a kínszenvedéstől,de mégsem úgy alakítom,pedig egy fél perc alatt elintézhetném,hanem próbálok szembe nézni a problémával.

Lehet,hogy ma sem tudom majd kontrolálni a lovat,de akkor is megpróbáltam,s ha nagyon nagy bennem az akarás,akkor sikerülni fog!

Ha meg mégsem,akkor így jártam,de igazából nem érdekel...

S mindenki,aki azt mondja,hogy nem vagyok lovas,gondolkodjon el ezeken!

Ha én annak érzem magam,az vagyok,és épp eleget tettem azért,hogy az lehessek,mégha tanügetés nem is úgy,megy,ahogy kéne.

2014. jan. 4. 12:32
 18/21 anonim ***** válasza:

egyébként összegezve a válaszokat az alap kérdésre:

igen, csak te vagy ezzel így. senki nem írta, hogy lett volna hasonló helyzetben, inkább fordítva szokott lenni (hogy kengyel nélkül kb lefordul a lóról).

2014. jan. 4. 18:08
 19/21 anonim ***** válasza:
Ha neked "kínszenvedés" meg "megmenekülhetsz tőle" akkor minek lovagolsz? Nem kötelező.
2014. jan. 4. 19:53
 20/21 anonim ***** válasza:
Ne bántsátok már! Hogyha egy régi sérülése van, akkor persze hogy fájhat neki. Kérdező, lovagolj úgy, ahogy tudsz, küzdj meg amennyire tudsz a problémáddal, amelyik részével meg nem tudsz megküzdeni, ahelyett oldd meg másként (nagyjából látom, hogy így is történt). És ne hallgass itt a sok hülyére, aki mindenáron meg akarja mondani, hogy mit hogyan kéne csinálnod (kivéve a gyakorlatias, segítő hozzászólásokat). Másrészt tényleg elég arrogáns vagy :), legyen egy kis alázat (az írásodban is a cselekedeteid mellett), ettől is lovas a lovas. Hajrá!
2014. jan. 4. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!