Hány éves kortól szoktak lovagolni a gyerekek? Mennyire érdemes ezzel foglalkozni?
7-8 éves kortól ajánlott elkezdeni a lovaglást. Óvodáskorban is lehet azért lóközelbe vinni a gyereket, és itt nem a 10 perces körbe-körbe sétáltatásra gondolok horribilis áron, hanem meg lehet alapozni a lovaglást voltizsálással, vagy annak a bevezetésével, már 5-6 éves kortól kezdve.
Mármint a lovaglásra gondolsz, hogy mennyire érdemes vele foglalkozni? Ha jó helyre, jó szakemberhez viszed a gyereket, akkor nagyon megéri, számtalan jó hatása van a lovaglásnak és a lovak körüli munkának.
Én szerencsére megtehetem, hogy a saját lovainkon lovagoltatom a kisfiamat. Igazából a születése napja óta szoktatva van a lovakhoz, mert ha én kimegyek, általában őt is viszem magammal legalább napi egyszer. De még nagyon kicsi (10 hónapos), úgyhogy bőven elégnek tartom ha messziről nézegeti a lovakat. Én is olyan 6-7-8 éves korában gondolnám komolyabban lovagolni engedni, de szerintem úgy is kikönyörgi hamarabb. :)
Foglalkozni pedig érdemes vele, főleg gyerekkorban, mert fejlődik a tartása, az egyensúlya és a koordinációja. Emellett pedig a lovaglás egészséges, és nagyszerű (bár drága) hobbi.
Nem okoz gerincproblémákat...különben nem létezne lovasterápia. Hol olvastad, hogy problémát okoz?
A görbe láb egy hülyeség. Csak gúnyolódni szokás úgy az O lábúakon, hogy "lóra termettek". Nem lesz görbe lába a lányodnak a lovaglástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!