A gyerekek mellé hány éves korban érdemes kutyát venni?
3-4 év korkülönbség szerintem kell. Vagyis annyi, ameddig a kisgyerek felfogja, hogy nem ugrálhat rá a kutyusra, meg nem huzogathatja a fülét...stb.
De a legjobb az lett volna, ha a kutya 3-4 éves és utána jön a kicsi.
Fajták? Hát...nem tudom...labrador (barátságos, emberszerető, igazi családi kutya, házat nem nagyon őriz)
:D
örökbe is fogadhatnátok fajatmentőktől,ott nincs rizikó,minden befogadott kutyánt feltérképeznek viselkdésileg és általában jó fej kutyák kerülnek be hozzájuk..
spániel,pincsi fajamentés pl. vagy minimenhely..ott mindig rengeteg a közepes-kis termetű kutya,a legtöbbször fajatatiszták is és családoktól,azaz ideiglenes befogadóktól kerülnek végleges gazdához,tehát ált.gyrekekre tesztelve vanna ésszobatiszták is,míg egy kölykök,ha rossz idegrendszerűt fogtok ki,akkor később gond lehet..tehát sztem rörkbefogadás..
plusz örökbefogadásnál az ivartalanítást(ez gondolom/remélem amúgy is alap,ha vesztek kölyköt akkor is!) ,és chipezzést is megspóroljátok és egy nyugodt,jó fej kutyát kaptok,és még segítetek is..
nézd meg a minisek honlapját: www.minimenhely.hu
vagy menj föl a www.netborard.hu -ra ott a Kutya fórumra,azon belül rengetek állatvédő egyesület fórumát megtalálod,sok szervezet ideglenes befogadással dolgozik,ami előnyő,ha kisgyrek mellé akartok kutyát!
nem kell azt hinni,hogy minden menhelyi kutya valamilyen viselkedésprobléma miatt kerül be menhelyre,a elgtöbbet megunják,nincs rá pénz,felesleges alom maradéka,szaporító adja le..
remélem tudtam segíteni.
Border terrier:kiváló jelző és házörző kutyabár nem inkább kedvenc
Brabancon:inkább kedvenc
Cairn terrier:bár azt írják bármire vadászik ami él és mozogúgyhogy nehogy levadássza a gyereketde jó természete miatt házikedvencként is tarják
Cirneco dell'EtnaLeírás:
Közepes termetű, karcsú, agárszerű kutya. Feje hosszú, elkeskenyedő. Szeme ovális alakú, sötétbarna. Füle feláll. Háta egyenes, feszes, ágyéka izmos, fara kissé lejtős, mellkasa mély, hasa erőteljesen felhúzott. Lábai vékonyak, párhuzamosak. Farka lelóg, a végét kunkorítja. Szőrzete rövid, sűrű. Színe rőt, rőt és fehér, esetleg kis fehér foltokkal tarkított.
Eredete: Olasz fajta, állítólag a 3000 évvel ezelőtt a föníciaiak által Szicíliába bevitt ősi agarak leszármazottja.
Tulajdonságai: Szívós, élénk, kiváló szimatú, gyors, játékos, jól alkalmazkodik a városi élethez is.
Alkalmazása: Elsősorban nyúlra és szárnyasvadra vadásznak vele. Olaszországban kedvencként is tartják.
FCI száma: 199
Profil: vadászkutya, kedvenc
Marmagasság: kan 46-50 cm, szuka 41-46 cm
Testtömeg: kan 10–12 kg, szuka 8–10 kg
Alomszám: 5-6 kölyök
Várható élettartam: 10-14 év
még a kopókat is ajánlom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!