A lovat meg lehet enni?
nem is olyan rég volt belőle botrány, hogy marhahúsnak árultak lóhúst és hány ilyen volt, aki nem bukott le... egyébként itthon nem igen kapni úgy egyben, magában, inkább csak feldolgozott állapotban kolbászként, szalámiként, de oda is raknak mellé sertést, mert a lónak nincsen szalonnája, ezért kell mellé a zsír, különben olyan száraz lenne, hogy kopogna.
az meg, hogy "ma már mindent megeszünk" szerintem a lóhússal pont fordítva van, régen rá volt kényszerülve az ember ínséges időben (főleg az I. világháborúban, akkor nagyon megcsappant a lóállomány) hogy mindent megegyen, ma már szerencsére nagyobb a választék.
az olaszok amúgy szeretik, sok vágó lovat visznek (vagyis inkább vittek, úgy hallottam mostanság már valamiért nem) Olaszországba innen is.
Meg lehet enni.
Lovat (ahogy a marhát is) csak hivatásos böllér vághat. Boltokban lókolbászként, vagy lóvirsliként találkozhatsz vele.
Vágóba elvileg ma már csak azokat a lovakat vehetik át, amelyiknél a lóútlevél kiállításakor lenyilatkozták, hogy húscélú felhasználásra is használhatják. Sajna ez a gyakorlatban nem így működik, mert szerintem legalább a lovak felének sincs útlevele, a másik, hogy rengeteg a feketevágás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!