Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Lovagolhatja az edzőm a...

Lovagolhatja az edzőm a haflingimet?

Figyelt kérdés

Elvittük tanításra, belovaglásra az 5 éves hafi heréltemet, és már ott tart, hogy rá lehet ülni, de eleinte még ő fog rajta párszor ülni, amíg biztos nem lehet benne, hogy én is ráülhetek. (addig én egy másik lovon gyakorlok.)

A fickó kb (max) 90 kiló lehet, bár egyáltalán nem testes, csak magas. A hafim kb 145 cm körül van, és nem az a nagyon vastag testalkatú, pl [link]

vagy [link]

hanem az a karcsúbb típus, pl: [link]

vagy [link]

2013. nov. 23. 14:00
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
55%
Ezek a képek meg a videó.. wtf?? Hogy ülsz azon a lovon? Vágtánál pattogsz meg teljesen előredőlsz.. Persze mindenkinek el kell kezdeni valahogy, de azért annak, aki belovagol egy lovat, legyen már normális ülése.
2013. nov. 25. 19:12
 12/24 anonim ***** válasza:
Belovagolni jobb, ha az edző lovagol, vagy olyan személy, aki már rengeteg ló belovaglásánál segített, stabil biztos ülése van, a kiképzési skálát elölről hátulra betéve tudja, és még álmában is azt mormolja, stb... Én is lovagolok X éve, de eszembe nem jutna nyers lóra felülni, hogy na majd én belovagolom, persze, lenne belőle valami, én sem attól félek, hogy leesek egy párszor, hanem attól, hogy utána az a ló mit fog tudni, hogy fog menni, és, hogy akármit mondok utána, az az én munkám terméke lesz márpedig.
2013. nov. 25. 22:21
 13/24 A kérdező kommentje:
Valószínűleg legközelebb már az lesz, hogy ő lovagol rajta, és mikor már valamennyire lefáradt, én ülök rá, de egyelőre gondolom csak leléptetni talán. De akkor ettől a néhány (mondjuk 10en pár) alkalomtól nem lesz baja?
2013. nov. 25. 22:58
 14/24 anonim ***** válasza:
ha a hátáért aggódsz, azt bármikor leellenőrizheted, hogy fáj-e neki, nyereg nélkül húzd végig az ujjaid közepes erővel odanyomva a gerince két oldalán. ha erre behúzza a hátát fáj, ha nem akkor nem. és akkor megnyugszol. szerintem nem lesz baja.
2013. nov. 26. 00:33
 15/24 anonim ***** válasza:
Mondtam - a pónikat sem a kisgyerekek lovagolják be maguknak, nem lesz tőle baja. Nem belovaglás alatt kell megtanulni az idomítóülést, sőt, azt a későbbiek során is nyugodtan ki lehet váltani könnyűügetéssel, vadászvágtával a ló bő 6 éves koráig... Annyi. Semmi baja nem lesz, a ló saját súlyának 20%-át viszi el a hátán hosszútávon is gond nélkül, rövidtávon, alkalomszerűen kicsivel nagyobbat is.
2013. nov. 28. 21:50
 16/24 anonim ***** válasza:
Kedves rosszakaró hozzászolók, akor volt pont az a pillanat amikor nem az én nyergem volt a lovon. És én már megszoktam a szeretett nyergem egyszerűen minden idegesitett. igen pattogok rajta mert nem birtam eldönteni h most beleüljek vagy ne. Meg a könnyitett vágta amúgyse az erősségem. De állitom h mostmár normálisan könnyitett vágtázok .De most nyugodtam mondjátok h nemtudok lovagolni oké :) rendben , de megnézném mit leművelnétek azzal a lóval vagy a másik lovammal szőrén ugrással :) Igen én lovagolom és tanitom. mostmár az alap dijlovagláshoz eljutottunk karámban kötőfékkel lovagoltam rajta, szőrén végig kiültem a bakolásait , és mivel csikó kora óta nemvolt tanitva se kaparva a patája főlleg a hátsó (egyszer se mert hozzáérni senki ) én felemelem és kikapartam fejbe is kapott. többszőr rámrúgott fölleg amikor 6-7 évesen elkezdtem futószárazni, nekemjöt rámágaskodott és többször is megrúgott. de én azt mondom neked semmi se lehetetlen. Sokkal jobban fogysz benne bizni és szeretni ha te lovagolod be. Persze ha van hozzá terved stb.
2013. dec. 3. 20:40
 17/24 anonim ***** válasza:
Ha valaki nem azt mondja, hogy mennyire ügyes kislány vagy, akkor az már rosszindulatú? Ne fájjon már ennyire az igazság. Nem szégyen, ha nem tökéletes az ülésed, nekem sem az, de nem is lovagolok be csikókat és nem hiszem azt magamról, hogy mennyire király vagyok.
2013. dec. 3. 22:27
 18/24 anonim ***** válasza:
Nem az a bajom hogy fáj az igazság és hogy tökéletes kislányka vagyok, hanem normálisan is meglehetne fogalmazni dolgokat úgy hogy az embernek ne fájjon... Szerintem és a körülöttem lévő személyek szerint (nem a lollipopos barátnőcskéimre gondolok) nem basztam el a lovat. És a videón is jól látható hogy normálisan irányitható és kezelhető a ló. pl ottvan a tavas kép 7 éven belül sosem találkozott tóval rávettema htáról hogy belemenjen... Vannak olyan "belovaglók" akik 4 nap után terepre mennek a lóval és tökéletes ülésük van meg 100 lovat lovagoltak be.Igaz is ők profi betörők ők a királyak én meg a szar hülye kisgyerek aki ráült a lovára, és ajánlott aa másik személynek hogy sokkal jobb lenne ha ő lovagolná be/ülne rajta. Most kövezzetek meg komolyan mert Barbie nyeregben is lovagolok és a babaseggem hozzáérintkezik a rózsaszin börhöz (y)Ezaz (y) előitélet yee (y). Szerintem am úgy tökéletes lenne ha te ülnél rajata az edződ meg közben tanitana titeket a földről és alkalomkor felülne rá :DD
2013. dec. 8. 01:02
 19/24 anonim ***** válasza:
40%
aki 4 nap után terepre megy a lóval, az tényleg max betöri a lovat, de aki azt ajánlja egy kezdőnek, hogy lovagolja be magának a lovát, az se teljesen komplett, már meg ne haragudj. Az meg, hogy egy ló tökéletesen irányítható, azt hagyjuk, erről valószínűleg más elképzeléseink vannak, de maradjunk annyiban, hogy lovat belovagolni nem annyi, hogy jobbra húzod, jobbra megy, rúgod, megy, húzod mindkettőt, megáll... Kezdő, vagy nem eléggé tapasztalt lovas egyedül pedig ennél többet nem tud elérni.
2013. dec. 8. 14:52
 20/24 anonim ***** válasza:
Rendben jelöljetek be facebookon (Bajzáth Bernadett) és egyeztessünk időpontot és gyertek Mezőkövesdre nézzétek meg a lovat ahogy lovagolom :) és akkkor dumáljatok :)
2013. dec. 8. 15:41
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!