Nagyon kövér a lovam. Mit tehetnék?
pedig ezen egy dolog segíthet, a mozgás, nem csak heti 1 (vagy 2) terep...
a vezetéken sétáltatás az sokkal több időt vesz el, mint amennyi mozgás lenne neki, az, hogy te szaladgálsz vele, meg felmászol a dombra, az bakfitty.
ilyenkor a fűnek már szinte nincs is tápértéke, nem tudom, hogy mekkorák a karámok és mennyit szaladgálnak a lovak, de ha a karám kisebb, a legelő meg nagy és sok ló van rajta, én inkább kiengedném, hogy szaladgáljon.
ugyanakkor valószínűleg el is kell fogadni, hogy ez a ló ilyen, ahogy az embereknél is van egy örökölt "alkat", amin rengeteg munkával lehet változtatni, úgy a lovaknál is van, de ha egyszerűen nem tudod megoldani, hogy mozgasd heti 4-5x akkor nem fog mozogni.
a túlsúly elsősorban a lábainak, és mellette még a szívének, tüdejének nem tesz jót.
Köszönöm!
Azért sétálok vele, mert terepen félős nagyon, és így jobban szeret eljönni ha vezetem, meg úgy szoktam, hogy két lovam van, és az egyik jön szabadon, a másikat meg vezetem, és félúton cserélünk (mert ha mindkettőt elengedem nem jönnek vissza, viszont nem ülök fel, mert nyergelve nem engedem el őket, szőrén viszont nem tudok felszállni. Ha van fa, vagy domb amiről át tudok mászni, fel szoktam ülni, de ez ritka.) Meg van egy olyan rossz szokásom, hogy megsajnálom, ha dolgoznia kell. Ha megy a lovasiskolában, utána már nem ülök fel rá inkább, mert már dolgozott... Edzésem azért nincs több vele, mert van egy másik lovam, aki egy kisbéri félvér, és vele tanulok díjlovaglást nyáron heti 5-6 edzésen. Most télen őt egy másik lovardában tartom ahol edzünk minden nap, ezért nincs időm a kislóra sajnos, mert nagyon drága ott a tartás, nem tudom őt is ott tartani. Őt nem használom már versenyzésre, csak ő volt az első lovam, és nincs szívem eladni. Ezért adtam oda a lovasiskolának a kislovat használatra, hogy mégis dolgozzon egy kicsit, ugratni is nagyon szeret, de arra nem tudják használni, mert nehezen kezelhető, és félnek tőle a kezdő lovasok, ezért csak futószáron megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!