Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Visszatérő nyakfájás, lovas...

Visszatérő nyakfájás, lovas baleset miatt?

Figyelt kérdés

Még nyáron volt egy lovas balesetem, leestem, és nem volt rajtam kobak, viszont a fejem az koppant a talajon. Nem nagyot, de hallani lehetett. Az esést követő 2-3 napban, a nyakam jobb oldala elkezdett fájni. Olyan érzés mint amikor elfekszem azt. Ha alap helyzetbe tartom a fejem, meg sem érzem, viszont ha megfeszítem vagy hozzá érek, fáj. Mind ez összvissz 2-3 napig tartott és az esést követő pár óra után jelentkezett csak.

Aztán most hétvégén, volt egy újabb esésem, immár kobakban (fejlődő képes vagyok:D), itt is koppant a fejem, és a nyak fájdalmak is ugyanúgy jelentkeztek.

A kérdés: Miért? Mit tegyek ellene? Érdemes elmenni orvoshoz? Volt valakivel már ilyen? Aggódnom kellene?:S

2013. nov. 18. 17:30
 1/4 anonim ***** válasza:
A kobak csak egy dolog, attól még lehet, hogy megrántottad a nyakad, akár pont ugyan ott mint múltkor. Nem árt megnézetni, abból baj nem lehet, még ha nem is történt semmi extra.
2013. nov. 18. 17:32
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Megnezheti orvos, de valószínűleg nem fog ujat mondani. Ha nagyon faj, akkor érdemes megnezetni. En 3 eve estem igy, a nyakamnak mkndegy, hogy van-e rajtam kobak. Azota minden hosszabb lovaglason faj. Akkor is fáj, ha kényelmetlen lovon tanugetek, meg ugrataskor is. Volt, hogy estem. Az orvos azt mondta, hogy ha tornaztatom megerosodhet valamennyire, ed akkor nem faj, de nekem nem jott be. Nekem a nyakam baloldala faj, es kimasszirozni se egyszeru, de egyutt kell vele elnem:/ elnezest az ekezetek hisnyaert es a betutevesztesekert, telefonrol vagyok. :)
2013. nov. 19. 02:00
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A sebészetre vagy a háziorvoshoz menj el, először röntgenre fognak küldeni, de ez semmit sem fog kimutatni, csak azért küldenek el, mert ilyen esetben követelmény. Utána a reumatológiára fogsz beutalót kapni, ahol majd eldöntik, hogy gyógytornára, fizikoterápiára, masszázsra vagy más kezelésre lesz-e szükséged. Ha nagyon fáj, felírhatnak fájdalomcsillapítót vagy izomlazítót.

Aggódnod nem kell, ha fejsérülés után 48 órán belül hányinger, szédülés nem jelentkezik, túl fogod élni. A nyaksérülés viszont kellemetlen, érdemes lenne elmenned orvoshoz úgy, ahogy írtam.

2013. nov. 19. 19:14
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!!:)
2013. nov. 21. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!