Visszatérő nyakfájás, lovas baleset miatt?
Még nyáron volt egy lovas balesetem, leestem, és nem volt rajtam kobak, viszont a fejem az koppant a talajon. Nem nagyot, de hallani lehetett. Az esést követő 2-3 napban, a nyakam jobb oldala elkezdett fájni. Olyan érzés mint amikor elfekszem azt. Ha alap helyzetbe tartom a fejem, meg sem érzem, viszont ha megfeszítem vagy hozzá érek, fáj. Mind ez összvissz 2-3 napig tartott és az esést követő pár óra után jelentkezett csak.
Aztán most hétvégén, volt egy újabb esésem, immár kobakban (fejlődő képes vagyok:D), itt is koppant a fejem, és a nyak fájdalmak is ugyanúgy jelentkeztek.
A kérdés: Miért? Mit tegyek ellene? Érdemes elmenni orvoshoz? Volt valakivel már ilyen? Aggódnom kellene?:S
A sebészetre vagy a háziorvoshoz menj el, először röntgenre fognak küldeni, de ez semmit sem fog kimutatni, csak azért küldenek el, mert ilyen esetben követelmény. Utána a reumatológiára fogsz beutalót kapni, ahol majd eldöntik, hogy gyógytornára, fizikoterápiára, masszázsra vagy más kezelésre lesz-e szükséged. Ha nagyon fáj, felírhatnak fájdalomcsillapítót vagy izomlazítót.
Aggódnod nem kell, ha fejsérülés után 48 órán belül hányinger, szédülés nem jelentkezik, túl fogod élni. A nyaksérülés viszont kellemetlen, érdemes lenne elmenned orvoshoz úgy, ahogy írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!