Ciki fiúként a lovaglás?
Inkább pénzhiány miatt hagytam abba:) Akkoriban ismerősnél lovagoltam, de több volt a lóápolás, mint a lovaglás, ez még nem is volna baj, csak 3% lovaglás 97% lovászkodás és kicsit kihasználva éreztem magam. Lovardára meg nem volt pénzem. Mostmár van:)
Az oktatóm szerint minden megmaradt, csak az izmaim kell visszafejleszteni, mert azokat másra nem használom így még gyengék.
Ha alapszinten szeretnél megtanulni, szerintem kereshetsz maszek lovardákat is akik 1500-2000 Ft-ért oktatnak.
Találtam már ezek közül bejelentettet is, ők azért vitték le ilyen olcsóra, mert felesleges, az emberek még azt is drágának találják sokszor és nem jönnek. Pedig jó kis lovarda, nagyon hangulatos.
Hirdetésekben kereshetnél környékbeli lovagoltatást pl.
Ezért most biztosan le fognak pontozni, de ha alapszinten akarsz, arra tökéletes szerintem. Nyilván ahol 3000-3500-ért jobban fognak oktatni, de találtam már ilyet, és soha többet. A lovak bakkolósak voltak, az oktató meg folyton halálra unta magát. Nem volt túl motiváló.
Én 800 Ft-ért találtam oktatást 30 percért, még nem próbáltam ki, de megfogom tenni.
Esetleg paci.hu fórumon keress környékbeli lovasokat, lehet elvállalnának, csak írd ki mit szeretnél :)
Dehogy ciki!
A lovaglás alapból egy férfi sport,csak ezt is kezdik átvenni a nők.:)
Nem ciki.
És egyik lovardában sem előírás a lovaglónadrág. Attól, mert a lovas áruházak kitalálták a különbözőféle lovaglónadrágokat, amikben lehet, hogy mi, lányok, jól mutatunk, de ti valóban inkább szerencsétlenül festetek, egyáltalán nem kötelező hordani őket. Se lánynak, se fiúnak. Egy egyszerű melegítőnadrág, vagy egy _kényelmes_ farmer, vagy akármilyen más _kényelmes_ vászonnadrág ugyanúgy megteszi, sehol sem fognak elzavarni, amiért nincsen "nacid".
Legyél határozott, figyelj az oktatódra, törődj magaddal és a tanulással, és akkor minden rendben lesz. Megsúgom a lovaglás _nem_ női sport, hiába nőiesedett el. Mindig is a férfiak voltak az eredményesebb lovasok (erősebbek vagytok, jobb az állóképességetek), és a lovakkal is jobban megtaláljátok az összhangot, ha kellő türelmetek van hozzá. (Példának okáért: mert mély a hangotok, és a ló jobban szereti a mély tónusú hangokat. Ez van.)
Kiváló női lovasok vannak szerte a világon, és mi is képesek vagyunk csodákat művelni a lovakkal, de ebbe a sportba, _életmódba_, igen is kellenek a férfiak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!