Elég nagy gázban vagyok, valaki tipp?
sziasztok! A helyzet: 4 éves sodrott kancám van, nem jó szándékú, csikókorában rendesen hagyták az ember fejére nőni. (zárójelben feltett kérdés, ezen lehet változtatni?)
A legnagyobb problémám: apám azt vette a fejébe, hogy majd én lovagolom be. Nem vagyok kezdő, mindhárom jármódban biztos az ülésem, de erre nem vállalkozok, nem akarom ennél jobban elrontani. A pénz nem lenne akadály, csak apa nem enged ebből, nem érti meg, hogy ez rám és a lóra nézve is veszélyes. Mit csináljak?
Ne ülj fel rá. Ha nem ülsz fel rá, akkor nem fog megkötözni és daruval rárakni a lóra.
Ha gondolod mondd meg neki h üljön fel ő.
Bár ez inkább családi kérdés, nem állatkérdés, hogy hogyan érvényesítsd az érdekeidet a családodon belül.
Attól mert az ember fejére nőtt, nem feltétlenül rosszindulatú. Tény, hogy létezik rosszindulatú ló, de ritka az olyan, és általában annak is megvan az oka.
Tudsz persze javítani rajta, nevelés kérdése. Csak fontos, hogy tisztában légy a ló testbeszédének legapróbb jeleivel is, hogy azonnal korrigálni tudd a helytelen viselkedést, mindig a vétségnek megfelelő mértékű reakcióval. Ennél nem fejtem ki jobban, ha ebből nem tudod, hogy mire gondolok, akkor felesleges nekikezdenek a jelenlegi tudásoddal, mert valószínűleg sérülés lenne a vége a dolognak.
Ha az apád neked nem hisz, talán egy szakembernek adna a szavára. Kérj meg valaki lovas ismerőst, aki ért is a lovakhoz, hogy nézze meg a lovat, és beszéljen az apáddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!