Westernhez melyik fajta a legjobb? Milyen színűek általában? Mondanátok olyan western könyvet amiből megtanulok egy-két dolgot? Angol stílusban már tudok menni.
utolsó válaszoló vagyok..
még a fajtákhoz annyit,hogy ott vannak még:perui paso,paso fino,galiceno,appaloosa,azték,palomino,nemzeti show ló,colorado ranger,campolina,criollo
csak a nemzeti show ló,appaloosa,colorado ranger lehet tarka,a többi főleg sárga,pej,fakó,fekete,szürke stb....
és Ute Tietj:westernlovaglás című könyvét érdemes elolvasni :)
Három fő westernes lófajta van:
Paint Horse (amerikai foltos ló)
Quarter Horse (negyedes ló)
Appaloosa
A paint horse-ok általában tarkák (ahogy a nevük is mutatja), de előfordulnak egyszínű egyedek is.
A QH-k egyszínűek, legtöbbször pej, sárga, vagy fakó színekben.
Az appaloosa lehet leopard tarka, tűzött vagy blanket mintázatú, de ugyanúgy van köztük egyszínű is.
Én a Lovasakadémia: A western lovaglás c. könyvet ajánlanám.
Westernben a quarterök, a paintek, a pintók, az appaloosák a legjobbak. Mind a 4 fajtában van tarka ami ugye a cowboyok lovainak általában szine. Quarterök egyébként minden szinben előfordulnak. A paintek és a pintók tarkák illetve erősen tűzöttek. Appaloosák is szinte minden szinben előfordulnak.
Viszont ha már angolban simán mész akkor ne vegyítsd a kettőt. Lovastáborban westernben lovagoltunk. Egy hét volt de annyira összezavarta a tudásomat hogy volt amit az alapoktol kellett ujrakezdeni, mint peldaul kisebb ugratasok stb. Ne vegyítsd szerintem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!