Van olyan, hogy valaki vett egy lovat és kiderült, hogy nem passzolt össze a lovasával? Ilyenkor eladják (tok) vagy megpróbáltok összecsiszolódni.
Ez tipikusan az az eset amikor a fél éve lovazó 12 éves elkényeztetett kislányok fríz meg arab telivér ménekért sírnak, aztán mikor megkapják csodálkoznak, hogy "hú elviszi a ló, össze-vissza ugrál meg csomó rossz szokása van, ugyan miért?" Aztán az lesz a vége, hogy a ló a hülye és nem a lovas, aki nem fogja föl, hogy ezek a lovak nem kezdőknek valók. Így soha többet nem ül lóra, megutálja az összeset, a lovat meg eladják vágóra.
Na jó, ez egy nagyon kisarkított változat, de találkoztam már ilyennel sajnos. Könnyen előfordulhat, hogy mondjuk egy lónak nagy mozgásigénye van, és nagyon igényli a törődést, amit a gazdájának nincs ideje megadni neki. Vagy mondjuk a lovasnak nincs elég tapasztalata, és nem tud olyan feladatokat végezni a lóval, hogy le tudja kötni a figyelmét. Általában ilyenkor a legjobb megoldás az eladás, mert csak fölösleges erőfeszítést jelent a lovasnak, a lónak pedig traumát. De az idő általában sokat tud ezen segíteni, szóval ha 1-2 hónap után úgy érzi valaki, hogy a lova nem passzol hozzá, még nem jelenti azt, hogy nem tudnak összeszokni.
Nálam pont ilyen helyzet van. Terepen lovagolok leginkább szeretem a folytonos tempót és nem hajtós lovakat.Ménemmel nincs baj,de csikóm...Nagyon hajtós,a pálcára szerintem azt hiszi,simogatom nagyon lusta szegénykém :)
Néha megfordul a fejemben,h elkéne cserélni vagy adni,de nagyon jó agyú és normális lovacska akire bárki rárakhatok gond nélkül :) Most értrendjén próbálok változtatni,hátha kicsit pörgősebb lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!