1-2 év múlva rajtengedély vizsga?
2015 nyár vége felé leszeretném tenni a rajtengedély vizsgát hetente 1x 45 percet lovagolok tavasszal kezdtem alaptudással (lépés, ügetés és alapirányítás (kiskör, nagykör igen szlalom, kígyó meg ilyenek nem)).
Szerintetek sikerülhet (és mondjuk utolsó nyáron heti 1 óra vagy 2x 1 óra még nem tudom nagyon soká van) vagy estleg még korábban?
Szerintem nem kell egyből lehurrogni...:/ Először én is heti 1-2x jártam, hogy megszokja a lábam, hogy hozzászokjak, utána 2-3x hetente, voltam tavasszal, ősszel, nyáron, télen lovastáborba, bérelt lóval elkezdtem kisebb póni versenyekre járni... és ez így ment 2 évig, most itt vagyok, nyáron letettem a vizsgát! És nem 3 éves koromtól lovagolok;) Attól még másnak is van esélye, hogy nem 3 éves kortól lovagol!! Kedves kérdező azt tanácsolom, járj hetente többször, amikor csak tudsz, közbe várj, és egyszer csak eljön az idő mikor te is hivatalosan versenyezhetsz! Sok sikert kívánok!:)
L/14
Esélyetelen! Én egy éve díjugratok, heti 4-5 alkalommal lovagolok (bár ezt is kevésnek tartom) 5 éve lovagolok és több mint 1 éve van saját lovam és így is kéteheim vannak hogy le tudok e rajtengedélyvizsgázni 2015 tavaszán. A rajtengedélyen a díjugratás alap nem hogy a vágta! az elméleti rész pedig nagyon nehéz. Ime néhány példa:
- Milyen dokumentumban szerepelnej a lótartó kötelezetségei lova felé? Sorolja fel a főbb pontokat!
-Jellemezze az alap jármódokat az ütemek száma és a lebegő fázis megléte szempontjából.
Tehát röviden: annyi eséjed can sikeres rajtengedélyt tenni, mint egy óvodásnak.
Az elméleti rész nem nehéz, sőt a legkönnyebb az egész REV-ből.Nem tudom mostmár, hogyan állsz a lovaglással, de 2 év alatt szerintem nem lehet felkészülni vizsgára heti 1-2 lovaglással.Én 8 éve lovaglok 5 évet csak az alapokra és a helyes ülésre és egyébb fontos dologra szántam.Persze legfőbb képpen azért mert nem volt lehetőségem nagyon jó lovakra, nem hogy olyanra amely ugrani is tud. Aztan váltottam, 3 éve elkezdtem ugrani, pályát menni 80-90 cm meg ilyenek. 2 évig csak házi versenyekre jártam és 2014 tavaszán le raktam a REVet.
De ehez már voltak tapasztalataim a házi versenyekröl.Az ugró pályán a REVen hiába végig mész, az nem elég mert nem biztos hogy átengednek.Vizsga előtt minimum heti 3 edzésem volt.
Szia! Én majd 2021-ben szeretném letenni.
Neked sikerült? Milyen volt? Most mennyire tudsz lovagolni? (Bocsi a sok kérdésért).
Ennyi bántó kommentet...
Nekem személyesen Falus Vera mondta (lendület Lovasiskola), hogy 3 év alatt, heti 2 alkalommal REVet simán leteszik. Maradjunk annyiban hogy ez nem atomtudomany, nem egy élettan vagy anatómia szigorlat :D
Amikor komolyabban elkezdtem a lovaglást, 4 hónap múlva 80-90 cm-t ugrottam, hagyjuk már ezt a picsogast, hogy mennyire nehéz... X''D kedves kérdező, valosits megh az álmodat, és lebegjen az a szemed előtt, hogy az én 89 éves nagypapam 14 éves korában mindenféle lovasoktatas nélkül ugrott, lehet H nem a mai "protokollok" alapján... Ez amit ez a sok magát olvasnak hívó bohóc mond meg csak urimuri...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!