1-2 év múlva rajtengedély vizsga?
2015 nyár vége felé leszeretném tenni a rajtengedély vizsgát hetente 1x 45 percet lovagolok tavasszal kezdtem alaptudással (lépés, ügetés és alapirányítás (kiskör, nagykör igen szlalom, kígyó meg ilyenek nem)).
Szerintetek sikerülhet (és mondjuk utolsó nyáron heti 1 óra vagy 2x 1 óra még nem tudom nagyon soká van) vagy estleg még korábban?
Az egy dolog.Felvételeket tudod?Külső-belső állitás megy?Elméletből is mindent tudsz?
Elvagy kicsit szálva attól hogy ügetésben körbe körbe tudsz fel le állni.
Ez már megint milyen hely milyen oktatás? Kiskört lovagol ügetésben, de még nem vágtázott???? Erről lehet felismerni (többek között) a tisztességes tanítást a pénzbeszedő helyektől. Alaptudás.... Nemáááááár! A vágta az alap. Futószáron, voltizshevederrel. Köze nincs egy lovasnak addig szárhoz, segítségekhez, a ló irányításához, amíg nem megy futószáron, elengedett kézzel mindhárom jármód!!
Keress egy másik helyet, kedves kérdező, mert itt nem csak a kevés lovaglással van baj. Ha tavasz óta még csak nem is vágtáztál (normális helyen a vágta nagyon maximum a harmadik lovaglóórán meg szokott történni, de ha addig is várnak vle, akkor vagy iszonyúan béna a lovas, vagy extra félős) akkor a rajtengedélyvizsgától nagyjából olyan távolságra vagy, mint ide a Mars. Szégyen, mi megy ebben az országban lovasoktatás címszó alatt.... :-(
Egyre szebb! :-) Mit jelent, hogy "hivatalosan" nem vágtáztál?
Amúgy ha van lehetőséged heti négyszer kijárni, akkor azt nem akkor kell, amikor már versenyzel, hanem előtte, hogy tanulj. Ha már versenyzel, minden nap ott a helyed a lónál. Nem tudom, hány éves vagy, de ez elég gyerekes gondolkodásra vall. Szép, hogy rajtengedély vizsgázni és versenyzeni szeretnél, de ehhez sokkal többet kell letenni az asztalra, mint heti negyvenöt perc lovacskázás. És hangsúlyozom: olyan helyen, ahol érdemi tanítás is van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!