Azt szeretném megtudakolni a tapasztalt lovasoktól hogy mennyi a rajtengedélyvizsga ára?
A vizsga önmagéban nem sok. Kell egy könyv hozzá, egy eméleti és egy gyakorlati vizsgából áll. Ha jól tudom még kell egy tagsági, sportorvosi igazolvány, (adott esetbe egy bejelentett, regisztrált edző).
A vizsga, max. 20e Ft-ba megáll. Viszont a felkészülés rá, edzések, lónak érvényes oltás stb stb és ha versenyezni is szeretnél akkor minden évben érvényes licence dij a lónak, neked, stb. na az más 100.000-tétel.
Kell egy könyv és egy tagsági könyvecske, valamint le kell igazolnod egy sportegyesülethez. A könyv mellett két példányban ki kell tölteni egy papírt, az egyiket visszapostázni nekik, a másikat az egyesület teszi el.
A felkészülőkönyved és a sportkönyvecskéd együtt azt hiszem, 7 ezer, plusz egyszer a posta, az éves tagsági díj kb. 5 ezer, amiért kiváltja az egyesület a licenszed, ezt évente kell fizetni, a REV díja már attól függ, hogy díjlovas, díjugrató, vagy más REV-ről van-e szó, ez 7-11 ezer közt mozog általában mondjuk, és van egy elméleti és egy gyakorlati része.
2. vagyok, kihagytam, hogy a sportorvosi vizsgálat kb. 2 ezer forint, 18 alatt talán csak egy, de élsportolóknak több, illetve ha speciális vizsgálatok is kellenek, akkor is kerülhet többe.
Simán a lovagláshoz csak sportorvosi kell, szemészeti lelet, és ortopédiai lelet. Azt hiszem, az egész megvan kétezerből. Ha pl. díjlovas REV után akarsz ugrót is tenni, akkor nyilván a könyveket nem kell újra megvenni, és amennyire rémlik, az elméleti vizsgát se kell újra megcsinálni, bár ezt már meg kell kérdezni azért valakitől.
a többiek már leírták, de én még azt hozzá tenném, hogy ha olyanokat is be kell szerezni, mint fehér lovaglónadrág, lovas zakó, lovaglócipő+lábszárvédő (vagy csizma), kobak.
(ha nincs)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!