Mi a véleményetek erről a történetről?
Korán van. A dús fű még harmatos, a Nap még nem kelt fel, de az ég alja már rózsaszínes. A természet csak a miénk. Kedves lovam az erdőszéli patak partján legel a mezőn, én a hátán ülök, zabla, nyereg nélkül. Felemeli a fejét, a nyakára hajolok, és a fülébe suttogok. Ő hátrafordítja a fejét, megböki a lábamat. Türelmetlenül horkant. Végigsimítok a nyakán, megkapaszkodom a sörényében, majd jelt adok neki a vágtára. Csodálatos érzés. A szemembe csapó széltől könnyezni kezdek, két kézzel markolom a sörényét, ő pedig teljes szívéből galoppozik a végtelen mezőn keresztül a tavaszi naplementében. Nevetek. A távolban felsejlenek a falu körvonalai. Nemsokára harangoznak, nemsokára minden tele lesz emberekkel. Ekkor szánom el magam a döntésre. Lovam is megérezhette. Elengedem a sörényét, ő pedig lassít, majd megáll. Leszállok a hátáról, átölelem a nyakát, és a sörényébe zokogok. Majd távolabb lépek, és könnyes szemmel a patak felé küldöm, menjen vissza az erdőbe, ott nem találják meg. Nem akar elindulni. Rászólok, a kezemmel hajtom tovább. Mikor elvágtázik vissza a patakhoz, egyedül sétálok haza. Az életet választottam.
Eleinte biztosan hittem, hogy rosszul döntöttem. Szenvedtem, gyalog jártam az erdőt, kedves lovam nevét kiáltozva. Majd eszembe jutott, miért is döntöttem így. Kereken hatvan éve történt, azóta soha nem simogattam a bársonyos orrukat, sosem ültem többé egy ló hátán sem. A lovam biztosan elpusztult már. Még mindig nem tudom, jól döntöttem-e.
Nekem egyáltalán nem tetszik. :S
Túl részeletes. 'Nevetek.' ezt miért kell oda írni? Vágtába indítod,és vágta helyett galoppozik.Túl zavaros. Ha kidolgoznád jobb lenne,de így ..Saját vélemény bocsi! :/
Akkor úgy oké! :) /1. válaszoló/
egyébként nekemse nagyon....
Jaj istenem, tiszta giccs!
Ráadásul jól látszik belőle, hogy a szerző tán még képen sem látott ilyen állatot. :)
Nekem csak egy hozzáfűznivalóm lenne. Vagyis inkább kiemelek pár dolgot.
,,Korán van. A dús fű még harmatos, a Nap még nem kelt fel, de az ég alja már rózsaszínes."
,,a tavaszi naplementében"
,,Nemsokára harangoznak, nemsokára minden tele lesz emberekkel""
Köszönöm a kimerítő választ!
Így már minden világos :D
Utcsó előtti voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!