Ennek az "edzéstervnek" milyen hátrányai lehetnek?
Sziasztok!
Az iskola kezdetével sajnos csak heti 3x jutok ki a lovamhoz, egymás után három nap, péntek-szombat-vasárnap.
Így egymás után három napot intenzíven mozog, aztán négy napot csak áll és nem csinál semmit, a legelőn van.
Sejtem hogy nem a legoptimálisabb ez a munkaelosztás, de hát nem igazán tudom máshogy megoldani... Ti voltatok már ilyen helyzetben, nagyon rossz hogy így dolgozik? Lehet esetleg tőle valami baja?
Milyen iskola az, ami mellett nem lehet kijutni a lóhoz??? Fura... Mindegy, ez nem az én dolgom. A heti 3 lovaglással alapvetően nem lenne gond, ha amúgy karámban van, de nem túl jó elosztás hogy csak hétvégén mozog.
Azt nem tudom, milyen helyen van a lovad, mennyire megbízható, de pont az ilyen lovakat szokták kihasználni a lovardatulajdonosok, tudják, hogy nem jön a gazdi, hát aláadják mindenféle lovasoknak. Ez pedig senkinek sem jó.
Én a helyedben megoldanám, hogy kijussak gyakrabban (igazából én kimennék minden nap, legalább ránézni a lóra), ha végképp nem megy, megkérnék valaki jó ismerőst, akiben megbízom, hogy nézzen rá a lóra.
Egyébként pl. az ünnepi betegség pont ilyen helyzetekben tud nagyon ügyesen kialakulni. Abba meg bele is halhat a ló, vagy maradandó károsodás érheti.
Kérj meg valakit, hogy a maradék 4 napban menjen ki, és legalább futószárazza le, vagy tegye be a jártatógépbe, ha van. Vagy add ki feles bértartásba, ezzel anyagilag is jól jársz. Igen, árthat a lónak az, ha 3 napot egymás után intenzíven dolgozik, és utána 4 napot egymás után pihen.
Ha ezek nem megoldhatók, akkor a péntek és a vasárnap lazább legyen, csak terep vagy könnyebb benti munka, és csak a szombat legyen igazán intenzív. Vagy a pénteki munka elején melegíts vele sokat, kezdd sok lépéssel.
Nem tudom, mért kell leszólni a kérdezőt. Hugom elment más városba gimnáziumba, 120 km-re, abszolút megoldhatatlan, hogy hazajöjjön naponta, és látogassa! Azt se tudjátok, hogy mi a helyzet, de már a szemeteket kell forgatni!
Kérdező: Szerintem próbálj meg valakivel egyezkedni, akinek belefér, akár kereshetsz azok között is, akik lovagolni tanulnak a lovardában és próbáld meg valakivel leegyeztetni, hogy lovagolják, és osztozzatok akkor a bértartáson vagy valahogy próbáljatok meg megegyezni. Ha 4 napot pihen a ló, 3 napot pedig egymás után intenzíven dolgozik, az se az izomzatának, se az izületeinek, se az idegrendszerének nem tesz jót. A legelőn tartást mindenképp old meg, és ha lehet, a 4 pihenőnapból próbálj meg maximum 2-t csinálni, mondjuk egy hétfőt meg egy csütörtököt. Az ideálisabb lenne a lónak is. :)
Utolsó: akkor keressen ott bértartást a lónak, nemde?
Érdemi munka nem nagyon végezhető így, mert az első nap javasolt, hogy kímélő legyen az ünnepi betegség elkerülése végett, a másik két napban tud rendes munkát végezni. Heti két nap meg ha neked megfelel, megéri érte tartani a lovat, akkor nem gond.
Ó Jézusom! Köszönöm. Azért tudok hozzá csak így járni mert messze van otthonról és a sulitók is a bértartó hely, így sok időt elvesz az utazás és a tanulás meg a leckék mellett nem fér bele, főleg h a suliban is ilyen délután 3-4-kor végzem.
Mi a legtöbb amit tehetnék? Pénteken nagyon kevés munka és a lehető legfokozatosabbab terhelni?
Ha a péntek-szombat-vasárnap mellett kedden is ki tudnék járni akkor nem fenyegetne ilyen veszély?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!