Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jó az egy kutyának ha vanegy...

Jó az egy kutyának ha vanegy állandó napirendje? Mik az előnyei ill. hátrányai?

Figyelt kérdés
Ha van egy bizonyos rendszer az életében (minden nap ugyanakkor van a séta, ugyanakkor a kaja stb.), az menyire jó?
2013. jan. 23. 09:53
 1/9 anonim ***** válasza:
81%

A nagy hátránya, hogy azt neked mindig minden körülmények között be kell tartanod. Pl ha valamiért nem tudod elvinni a szokott időben sétálni, lehet hogy be fog pisilni.

Az én kutyámnak nincs pontos napirendje, hol ekkor megyünk sétálni, hol akkor. Van amikor jön velem dolgozni, van amikor nem. Egészen változó. Én nem tapasztaltam semmiféle hátrányt ebből. Minden remekül működik. Sosem pisil be, sosem nyüszög az ajtóban, hogy menjünk le.

2013. jan. 23. 09:59
 2/9 zsuzsabazsa ***** válasza:

Nincs se előnye se hátránya.

Lényeg a lényeg, hogy mindennap kapjon enni- tól-tolig.

Naponta sétálni vinni akár többször is. Foglalkozni vele, játék munka stb...

2013. jan. 23. 10:04
 3/9 anonim ***** válasza:
Egy olyan barátra tehetsz szert amilyennel sosem találkoztál :-)
2013. jan. 23. 10:15
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekünk van egy fajta napirendünk.
2013. jan. 23. 10:27
 5/9 anonim ***** válasza:
43%
Én egyre negatívabban élem meg, hogy pl. az etetés mindig ugyanakkor van. Fél órával etetés előtt az ajtóban ül az egyik, és várja a kaját. Kimegyek, már minden kis mozdulatomra bepörög. Most eldöntöttem, hogy összevissza fogja a kaját kapni. Hogy mikor viszem ki őket, az totál össze-vissza van, munkától függ, és semmi bajuk.
2013. jan. 23. 10:42
 6/9 anonim ***** válasza:

nálunk ugyanakkor van a séta és az etetés is mindennap.

Szerintem jó így neki,végülis etetést ne úgy képzeld el hogy 12:25 perc 36 másodperc,hanem ha mi befejeztük az ebédet tudja hogy akkor kapja ő,akkor várja már.

De az ebéd nálunk mindig máskor van,van hogy 1-kor van hogy 2kor,van hogy délbe.

Kutyák nem nézik az órát,inkább cselekménnyel kötik össze hogy mikor mi jön aznap és ezzel semmi gond nincs hogy van egy rendszer az életébe.

2013. jan. 23. 11:05
 7/9 anonim ***** válasza:
76%
Nálunk is totálisan változó minden, és én is azt tapasztalom, hogy jó így, mert nincs követelőzés. Kaja akkor van, ha van kedvem adni, vagy ahogy épp valami miatt logikus (pl. nagyobb autózás előtt 24 órával már nem) séta az valamennyire rendszeres, de nincs gond akkor se, ha pár órákat csúszunk.
2013. jan. 23. 11:13
 8/9 anonim ***** válasza:

Nálunk a sétákban a munkaidő miatt van egy minimális rendszer, de egyébként gyakran van eltérés. :) Etetés mindig este van, de hogy azon belül mikor? Senki sem tudja. :D S így jó, mert pl ha az ember megbetegszik, vagy közbejön valami, akkor az nem kelt nagy zavart az egyébként nagyon jó időérzékkel bíró kutyákban, hogyha a napirend felbomlik.

Egy minimális napirendre persze szükség van, de csak azért, hogy a kutya-ember kapcsolatát megkönnyítse. De ez csak így néz ki: reggel van felkelés, séta, utána délutánig döglés, aztán séta, este tancsi és végül vacsi, s utána reggelig kötelező alvás néma csöndben. :D

2013. jan. 23. 11:23
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! :)
2013. jan. 23. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!