Ti indulnátok így díjugratóversenyen?
Én nem dobnám be a lovat a mélyvízbe egyből, hiszen még neki is meg kell szokni az új helyét és azt, hogy más valaki lovagolja, máshogy, ráadásul neked sincs túl sok tudásod a díjugratásról - itt nem a magasságok jelentik a nehézséget, és kicsit többet is jelent ez az egész, mint, hogy rámegyünk az akadályra vágtában, és majd lesz valami. Az egész alapja a díjlovaglás, jobban mondva az idomítólovaglás, amire azt mondtad, az előző lovaddal (edző hiányában) nem tudtál készülni... Márpedig egy ugrópályán az a minimum, hogy tetszés szerint nyújtod és rövidíted a lovad vágtagugrásait, akár ugrás felett lábsorrendet cseréltetsz vele, vagy a pályán bárhol átugratod, ha kell, és mindig helyesen fel tudod mérni a távolságokat, megadni az elugrási pontot a lónak, jókor könnyítesz ki, és így tovább, és így tovább.
Egy ismeretlen lóval, kérdéses háttér tudással én nem vágnék bele, mert a lóban is rossz emlékeket hagyhat - nem csak a versenyzéssel, de veled kapcsolatban is, ha valami nagyon rosszul sül el. Ez persze csak az én véleményem, az már más rész, hogy házi ugróversenyekkel nekem elve vannak fenntartásaim, amikor a pályaépítő tudása is ott merül ki, hogy a nehézséget a magasság adja meg, semmi más. Nyilván vannak nagyon színvonalas házi versenyek, ezt azért tegyük hozzá, ezt látatlanban már nem dolgom elvitatni, rossz tapasztalatok csak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!