Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Menekülés. Ha megtehetnétek...

Menekülés. Ha megtehetnétek (pénz nélkül) merre indulnátok?

Figyelt kérdés
Arra vagyok leginkább kíváncsi, hogy ha annyira nem bírnátok otthon lenni (vagy abban a környezetben, ahol éltek), és teszem fel nincs már semmi, amiért maradnátok, felkerekednétek-e valamerre? És merre mennétek? Stoppolnátok? /lány létemre, én érdekesen néznék ki, ha nekiállnék az út szélén stoppolni.. fiúknak szerintem ennyivel valahogy könnyebb) És mit vinnétek magatokkal? Egyáltalán... hogy tisztálkodnátok - szerintem ez az egyik legkritikusabb dolog az egészben -, meg persze az étel szerzés.? És külföldre mennétek? Persze útlevéllel meg stb. Mit gondoltok erről az egészről? Nagyon elvetemülten hangzik "megszökni" otthonról? Visszamennétek valaha, ha megtettétek? Kérlek, csak normális válaszokat, és bocsánat, hogy ilyen esetlenül sikerült a kérdések feltevése rész. :)
2013. aug. 9. 16:00
 1/7 anonim ***** válasza:

Sajnos pénz nélkül ez kb lehetetlen. persze országon belül még lenne rá esély ha pár hétre lenne kaja pénzem, akkor keresnék valahol az ország másik felén munkát, és ott össze szednék annyi pénzt amennyi kellhet ahhoz hogy külföldre juthassak.

Az biztos hogy én ezt két féle módon tudnám elképzelni.

Az első fajta az hogy teljesen új élet kezdés és a régi hátul hagyása. Én ezt úgy tenném hogy mindent hátrahagynék, megszüntetném a közösségi oldalamon lévő adatlapjaimat, mindent és telefonszámot cserélek, e-mailt változtatok, ha végleg el akarok tűnni akkor az új személy azonosság szerzésére is hajlandó lennék, és akkor tényleg minél messzebbre innen, és mindenkivel megszüntetném a kapcsolatot. Persze egy búcsú levelet hagynék amibe leírnám hogy miért mentem el, és miért nem fogok visszajönni, és miért ne keressenek.

A másodikat pedig úgy tudnám elképzelni hogy megtartanám mindenkivel a kapcsolatot csak máshol élnék, új környezetben, időnként hazalátogatnék pár napra és ennyi maximum.

2013. aug. 9. 16:18
 2/7 anonim ***** válasza:
Anno 25 éve,amikor 17-18-20 éves voltam,akkor simán stoppoltam egyedül a Balaton körül. De a mai világban már nem mernék rá vállalkozni,ha fiatal volnék
2013. aug. 9. 16:26
 3/7 A kérdező kommentje:
Első, teljesen egyetértek veled! Szerintem is így kellene tenni, én személy szerint simán itt hagynám az egészet... Köszönöm hogy írtál, ment a zöld kéz! ;) És második, mostanában miért nem mernél? Sok az olyan ember, akiről nem is feltételeznéd, mire képes, nem igaz? Úgy hallom, simán meg tudnák erőszakolni az ilyen stoppoló embereket, ez pedig elég szomorú. Régebben biztosan nem így volt, vagy csak kevesebb volt az esély erre.
2013. aug. 9. 17:48
 4/7 anonim ***** válasza:

Én simán mennék akármerre! :) Tök kalandos lehet , persze nem egyedül. Ez lenne az igazi élet. Nem 1 gyárban rohadni naphosszakat pár ezer ft-ért hogy aztán abbol kifizesd a számlákat. Bár 1 kocsi jó lenne (ami van) , hiszen azzal csak kénylelmesebb , induló tőke meg kellene azért. DE szerintem nem kivitelezhetetlen , fürödni sok helyen bírsz végülis ha úgyvesszük :D Csak igen a kajára kéne vhonann szerezni pénzt (meg benzinre ha kocsival mész). Hát igen milyen jó is lenne , el is kalandoztak a gondolataim. Sok új helyet megnézni , új kultúrák , új emberek. Milyen csodás is lenne :)

18/F

2013. aug. 9. 19:15
 5/7 A kérdező kommentje:
Ugye? :) Szerintem is - bár nekem se kocsim, se jogsim , így ezzel nem kellene törődni. De annyira elvágyom innen... Az egész olyan fojtogató, ahol élek, az egy kis város, tele ugyanazokkal az emberekkel, itt azt is mondhatnám, mindenki ismeri a másikat. Ráadásul nem is érzem itt jól magam, de mit tehetnék? Ez az 'otthonom'... Mellesleg anyukám is teljesen kiakadna, hogy mégis hová ment a lánya? :D ÉS valószínűleg még az előtt utolérnének, hogy teszem fel, átléptem volna az országhatárt. Ráadásul nem is vagyok abban a korban, ahol az ember teljes mértékben önálló lehet, úgyhogy... :) Köszönöm, hogy te is megosztottad a véleményedet, megy a zöld kéz! :)
2013. aug. 9. 21:01
 6/7 anonim ***** válasza:
Hát igen ha nem vagy 18 elég gázos lenne :D Merre fele indulnál mi lenne az ami legjobban érdekelne ahol szerinted meg tudnád találni a neked megfelelőbb életed, meylik ország?
2013. aug. 12. 11:09
 7/7 A kérdező kommentje:
Nos, a legnagyobb vágyam Kalifornia, amit ha így elsőre olvasol rólam, akkor rettentően gyerekesnek gondolhatsz, viszont ez tényleg hatalmas vágyam... Egyszer oda menni. Egyébként pedig Franciaország az a hely, amely közelebb is lenne, és még közel áll a szívemhez. Legyen az Párizs, vagy egy kis falu az ország eldugott részén, bárhol letelepednék Ott. Valami hihetetlen az a kultúra, és az építészetük! Viszont ahol most vagyok, onnan igen nehéz lenne eljutni egyszer valamelyik helyre, de a remény hal meg utoljára, nemde? :) Amint tizennyolc leszek (két év, de olyan soknak tűnik...), kimegyek külföldre, oda, ahol az angol beszélik első sorban (Franciaországban is lehet, de nem az a fő nyelv - magától értetődően) (habár már most is világnyelv az angol, nem kell aggódnom emiatt a részlet miatt), és megpróbálok elhelyezkedni, ami biztosan nem lesz könnyű munka. Sok helyen olvastam már erről, tisztában vagyok a legtöbb dologgal (persze nem mindennel) - még így, hogy a szüleim tartanak el is látom, mennyit dolgoznak egy napi betevőért. Viszont ha tehetném, elmennék itthonról, de úgy, hogy vissza sem néznék. Sajnos ez lehetetlen... Úgyhogy megmarad az írás, ahol kiélhetem az e-fajta elvetemült vágyaimat... :)
2013. aug. 13. 00:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!