Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért dörgölődzik a ló hozzám?...

Miért dörgölődzik a ló hozzám? Odabújik a fejével a karomhoz, szinte fellök? Miért?

Figyelt kérdés
2013. aug. 31. 01:07
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy nem erről van szó, és azért csak ezeket olvasod, mert rendszerint a normális viselkedési formákra nem kérdez rá az ember. De különbséget kell tenni egyes dolgok között, például ha tényleg bújik az emberhez, hogy foglalkozz vele, vagy, ha épp viszket valamije, és majd ellök, úgy beléd dörgöli magát, mert úgy van vele, hogy úgyis erre vagy, másra nem vagy jó, ő rendelkezik feletted ilyen szempontból, és megteheti ezt: alanyi joga. Kicsit olyasmi, mint, hogy nem adhatsz neki a két szép szeméért folyton jutalomfalatot, meg meigyebet, mert amíg a kutya ezzel nem él vissza, a ló igen: ő növényevő, soha nem küzdött meg a táplálékért, ezért nem is értékeli úgy, hanem természetesnek veszi. Nem a szeretet jeleként, és nem barátnak fog ezért titulálni, hanem valakinek, akinek az a dolga, hogy őt folyamatosan etesse, és ha ezt elmulasztod, akkor neki joga van, hogy erre emlékeztessen, és elkezdjen követelőzni: akár úgy is, hogy megharap. Pedig apróságról beszélünk, szereted a lovat, és kifejezed neki... Hasonló a dolog visszafele is, sok dolgot az ember félreért.

Amúgy a kutya részhez: a kutyának falkavezérre van szüksége, arra, hogy irányítsák, és akkor nem csak szeret, és megbízik benned, de odaadóan szolgál is, és bármit teszel, mindig melletted lesz. Azonban ha "csak" a szeretet kapja, akkor bizony ő válik a falkavezérré, a bemenetel csak egy példa volt, lehetne hozni sokat. Én szeretem, ha az udvaron odajön a kutyám, az ölembe teszi a fejét, vagy hozzám bújik, de csak akkor, ha hívom: ha azt mondom neki, hogy most menjen a helyére, mert például jön valaki, aki fél tőle, akkor elvárom, hogy megtegye, és nincs olyan, hogy ő ehelyett a földbe döngöli az illetőt, majd ha az megijed tőle, még jól meg is harapja, mert "foglalkozz már velem!" - ilyen nincs. Ez is csak egy példa, lehetne hozni sokat, a lényeg, hogy mindennek megvan a maga helye, ideje.

2013. szept. 2. 12:58
 22/23 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelt,ellátogattam egy lovastanyára,volt ott egy idősebb ló. Megvártam amíg iszik,aztán odajött,leengedte a fejét,simogattam a homlokát egy kicsit és utána elkezdett volna dörgölőzni a karomba. Szólt a lovász lány,hogy ne hogy piszkos legyen a dzsekim,mert fehér volt,de azt nem mondta,hogy ez a tiszteletlenség jele. Persze,lehet csak nem akart elkeseríteni,hogy épp majdnem vakarófa lettem.Nem tudom,lovagolni sem tudok. :)
2016. jan. 15. 06:39
 23/23 anonim ***** válasza:
nekem si ez van! És még mindíg nem tudom, hogy mit tegyek, mert mindenki mást ír.:( egyszer amikor az öreg lovunknak eltömődött a könnycsatornája, akkor erőből dörgölte hozzám, majd fel dőltem, de akkor engednem kellet, mert ha leszidom, és máshol próbálja a szemátől a szájáig nyomkodni magát, hogy az eltömődés megszűnjön, akkor fel is sértheti valami, hiszen a szem egy érzékeny dolog. Amúgy biztos nehéz neveletlenség, és bújás között határt húzni. :(
2018. máj. 8. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!