Az egyik Plattim kövekhez dörgölödzik és a szűrőre fekszik. Mi baja lehet és meglehet menteni?
Ha a darakór szabad szemmel látható, akkor már nagyon előrehaladott állapotban van.
Minden esetre figyeld továbbra is, és ha súlyosbodik a helyzet, azonnal kezd el kezelni radakórra.
Addig is csinálhatsz rajta gyorsfürdős kúrákat, paraziták ellen jó, és a kezdeti stádiumban talán sikerül visszaszorítani, és nem hatalmasodok el a betegség.
Sok gyógyszer van a Darakór ellen. Pl.: Parakill, Sera Costapur, Sera Protazol... Én az összes lakót szoktam kezelni, de ha beválik ez a fürdő és nem veszel észre betegségre utaló jeleket később, nem kell.
Ha az akváriumba teszed a gyógyszert, akkor fontos, hogy az akváriumban :
- Emeld meg a hőmérsékletet a kezelés alatt olyan 28-29, de akár 30 fokra.
- Ne használj szén szűrőt-gyógyszert kiszivja. Valahol azt hallom, hogy egyáltalán nem kéne használni a gyógyszerrel kezelt akváriumban szűrőanyagokat. Én semmilyen szűrőanyagot nem használtam.
- Kezelés alatt nem szoktak etetni
- Ha van levegőztetőd, kapcsold jó erősre.
- Garnélák nem nagyon birják a gyógyszeres kezeléseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!