Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért dörgölődzik a ló hozzám?...

Miért dörgölődzik a ló hozzám? Odabújik a fejével a karomhoz, szinte fellök? Miért?

Figyelt kérdés
2013. aug. 31. 01:07
1 2 3
 11/23 Orchidea99 ***** válasza:
100%
Egyszerűen viszket a feje, és igen meg tudná vakarni a patájával, mert az enyém is meg tudja, de ő kényelmesebbnek és puhábbnak látja a te válladat!
2013. aug. 31. 13:01
 12/23 A kérdező kommentje:

Nem tiszta erőből, csak olyan nagy feje van :), hogy kicsit meginogtat. Bár lehet, hogy vakarófának néz. Vagy tényleg bír. :)

köszi a segítséget

2013. aug. 31. 13:11
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem a szeretet jele, abszolút tiszteletlenség, vakarófának néz, amibe beletörölheti a nyálát, és amin megvakarhatja a kantár/kötőfék alatt viszkető részeket. Csapd orron, tudasd vele, hogy Te ezt nem tűröd meg - ez apróságnak tűnik, amit az emberek hajlamosak megengedni, mert aranyos, meg cuki, de sokszor az apróságokból lesz a nagyobb baj, amit már nem lehet olyan egyszerűen lerendezni a lóval.

Én leszállás után megvakarom a homlokát, a kihullott szőröket leseprem róla, aztán megyünk és leszerelem. Pontosan tudja még azt is, hogy kantárban nem vakarózhat, mert elszakítja - illetve azt nem tudja, miért nem, csak, hogy nem -, így kivárja, míg kötőfék kerül rá, akkor lehet vakarózni, utána én is megvakarászom, és vizes szivaccsal átmosom kicsit a kantár és a nyereg, heveder helyét - imádja.

2013. aug. 31. 13:32
 14/23 Valletta ***** válasza:
Tiszteletlenség, ne hagyd. Vakarózzon máshol, ne rajtad.
2013. aug. 31. 22:37
 15/23 Veina ***** válasza:
51%

Sok kommentet olvasgatok azt vettem és szt vettem észre bármit csinál az-az állat akkor ő mindig tidzteletlen akkor ennyi eröből a kutya is meg a macska is tiszteletlen ha az emberhez bújik. Igen a lovaknak kicsut nehezebb dolgukvan óvatosnak lenni mivel nagy testü állatról van szó és ő is ugyan úgy érez mint bármi más. Volt olyan eset velem is, hogy a ló a ball lapockámat csipkedte és én is azt hittem szemtelen de a tulaj mondta mennyek mennyek ézessem.meg mert van valami oka és igen volt is mert a lapockámba volt egy csomó. Akkor mi ez ha nem oda figyelés, törődés meg tehette, volna, hogy nem törődik vele de inkám jelezte, hogy baj van. Szóval ebből csak azt akartam kihozni igen is szeretnek oda bújni kicsit dörgölözködni igaz az nem mindegy, hogy hogyan. Ők is szeretnek.bújni mint a többi állat és nem üres gépek, hogy csak a munkát lássa bennük az ember mert az már régen rossz!!

Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikerült kedves kérdező!

2013. szept. 1. 05:15
 16/23 Valletta ***** válasza:

Utolsó: a lóval tudatni kell, hogy bármilyen okból is dörgölőzik, legyen az viszketés vagy kedveskedés, az ember az ember, nem ló, a testsúlya cirka tizede a lóénak, szóval nem engedhet meg magának olyan dolgokat, amiket a fajtársaival szemben.

Ugyan így a kutyáknál sem elfogadható, ha a kutya olyan szinten bújik az emberhez, hogy már rákényszerít arra, hogy az simogassa, mert az is tiszteletlenség. Az ember sem gép, hogy állandóan vakargassa az állatait amikor azok szeretnék. A legjobb megoldás ilyenkor elküldeni, majd visszahívni, mert nem a simogatással van a baj, hanem azzal, hogy ne az állat válassza meg annak az idejét, hanem az ember.

2013. szept. 1. 12:47
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Annyit hozzá, hogy kutyáknál se véletlenül alakul ki, hogy hopp, a kutya lett a falkavezér, nem a gazdi, és akkor megy a kutya a kanapéra, mikor akar,elzavarja az egyik gazdit, mert épp a másik társaságára vágyik, vagy akár megharapja a szerető gazdáját! Pedig csak annyi lenne, hogy meg kell nevelni... Felmehet a kutya a kanapéba, vagy a gazdi ölébe, ha ő hívja! Másképp nem, és ne magyarázza bele senki, hogy ezek apróságok, mert a nagyobb dolgok, bajok is apróságokkal kezdődnek (ld. Csodálatos kutyadoki, Pokoli macskák, sb-stb - ezek a műsorok se véletlenül jöhettek létre).

És nyugodtan menj ki ménesbe, nézd meg, mi történik, ha egy tapasztalatlan ló odamegy egy felette állóhoz, és kaparófának nézi. Olyat kap páros lábbal, hogy többet az életben eszébe nem jut, hogy a rangban felette álló egy vakarófa, legfeljebb az alatta állók, mert velük akármit megtehet elvben. Na, ugyanez a helyzet az embernél is... Megtehet egyes dolgokat, de csak, ha engedélyt kap rá, te kéred. Ez olyan, hogy "megharapott a lovam! De biztos csak szeretget, egymást is szokták szerintem. Igaz, a sebészeten alig tudták rendbehozni a kezem, de azért cuki tőle." - szerinted?

2013. szept. 1. 16:32
 18/23 Veina ***** válasza:
58%

Akkor ahol voltam lovi akkor ott a két ló ugyan úgy össze dörgölőzött és utánna meg vargatták egymást a fogukkal meg volt náluk ugyan úgy a hierarhia és nem rugták szét egymást. Meg kérdeztem a gazdájukat miért csinálják és mindta a bizalom jele egymás felé. Hozzá tenném a gazájuk nem 20-30 év körüli hanem jóval öregebb.

Nekem nincs ilyen problémám a kutyámmal, hogy fel másszon a kanapéra azt is meg várja, hogy engedélyt kapjon arra, hogy a házba bejöhessen. Akinek nincs mentet kutyája az nem is tudhatja mennyire szeretik ha oda bújhatnak a gazdájukhoz erről enyit!

2013. szept. 1. 21:20
 19/23 anonim ***** válasza:

"azt is meg várja, hogy engedélyt kapjon arra, hogy a házba bejöhessen" - de itt a kulcs, te is elvárod tőle, hogy akkor csináljon dolgokat, ha megengeded neki, hiába lenne a szeretet jele, mégsem tűrnéd el, hogy az éjszaka közepén nagy csatazajjal ki-be rohangásszon, vagy romboljon, mert nem foglalkozol vele, stb... Ettől még lehet szeretni őt.

A lovastudás, lóval foglalkozás minősége nem az életkor függvénye. Más dolog ráadásul, ha a másikat vakarássza, tisztogatja, mint, ha belevakarózik, hogy szinte dönti fel.

2013. szept. 1. 21:31
 20/23 Veina ***** válasza:
Nekem nincsenek bent a kutyák és nem azért mert rombolnának hanen egész más oka van. Abban egyet értek, hogy engedéjt kell neki adni csak az bosszant, bármit csinál az a szerencsétlen állat már mást nem is tudok rá mondani az már tiszteletlenség, hol ott lehete, hogy csak azt szeretnè foglalkozzanak vele kicsit és ne cak akkor mikor lovagolni akarnak rajta.
2013. szept. 2. 08:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!