Parellis, szabadidomítós videókon miért sunyítanak a lovak?
Ilyenkor nyílik a bicska a zsebemben... Összeszednek a videó elejére egy csomó sz..rt, mintha így nézne ki minden ugró- vagy díjlovas lovaglása, lova. Aztán jönnek a lelkimaszlaggal. Nos, kijelenthetem, hogy SOHA nem tépem meg úgy a lovaimat, és még rajtam kívül szerencsére nagyon-nagyon sokan nem, mint ahogy a videó elején láthattuk, de aki ismeri a lovakat és figyelmesen végignézi az egészet, láthatja, hogy bizony van ott sunyítás, farokcsapkodás bőven, ami nem igazán azt jelenti, hogy a lónak ott aztán minden örömbódogságmennyország. A hátraléptetés a szabadidomítók nagy kedvence, de vajon ha annyira lóközpontúak, akkor miért csináltatják? A lónak a legtermészetellenesebb mozgása a hátralépés, ménesi lovaknál csak harc esetén látod, amúgy eszükbe sincs hátralépni. Az állítólagos szabadidomítók kérnek egy csomó nemszeretem dolgot a lótól , nehogy már ők legyenek a világ közepe. Szinte rá se üljünk a lóra, hiszen jajj azzal mit csinálunk velük, de a videón pl. simán ugráltak fel rájuk, át rajtuk mint tornaórán a szekrényugrásnál, pedig ha nagyon megnézzük, a hirtelen terhelés nem is annyira tesz annak a lónak jót...
Mindenki képezze a lovát, ahogy akarja, nem kenyerem senkit meggyőzni pro és kontra, de amíg az én zablával lovagolt lovaim jönnek befelé a legelőről, ha látják, hogy közeledem, kötőfék nélkül bejönnek utánam a kikötőhöz, ahol nyergelni-kantározni szoktam, amíg ki se kell őket kötni, hogy rájuk tegyem a nyerget, kantárt, mert alig várják a közös munkát, addig nekem mesélhetnek a szabadidomítás szuperségéről és a hagyományos lovaglás átkos voltáról, engem bizony legkevésbé sem izgat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!