Titeket nem idegesít hogy sokan nagyon könnyűnek tartják a lovaglást?
1. Titeket nem zavar, idegesít?
2. Mit tesztek vagy mondtok ha valaki azt mondja milyen könnyű?
Véleményt mondhattok de kulturáltan.
szerintem mindennel így van az ember
kívülről hú de könnyű meg simán megcsinálnám, amikor meg ott van, akkor a legalapabb dolgokba belebukik
Egyik ismerősöm is hasonló, ő első pillanattól oktatás nélkül járt terepre, annyi volt az oktatói instrukció, hogy ne essen le, és ő első pillanattól minden jármódban ment, pár hónap alatt már ugrottak terepakadályokat.
Egyszer ráültettem a lovamra, hogy na hajrá, itt bent, négyszögben, mutassa már azt a nagy tudást, ügetésbe alig tudta elindítani a lovat, szerencsétlen ló vágta helyett oldaljárást keresett, álljból lépés helyett hátralépett, folyamatosan sodródott, nem akart fordulatokat csinálni, és így tovább. Az illető szerint a lovaglás továbbra is egyszerű dolog, és csak elitkedő baromkodás a többi, értelmetlen kizsigerelni a lovat négyszögben meg unalmas, terepen az igazi, meg ott van kihívás, mert ott megy a ló, és "fogni kell". Na ez az, amire nem lehet mit mondani, mert, hogy szüleim szerint ez nem sport, ülök a lovon és vitetem magam, az egy dolog, nem értenek hozzá, ennyi.
Mert kívülről nézve annak tűnik! Nem?
Legalábbis ha a lovas jól dolgozik.
Egyszer egy híres díjlovas versenyzővel készült interjúban olvastam, hogy az edzője annak idején ezt mondta neki: "Látod azt az idős, kövér nőt ott a padon? Valószínűleg soha életében nem ült lovon. Olyan könnyedek legyenek a mozdulataid, és láthatatlanok a segítségeid, hogy még ez a nő is azt mondhassa ásítva: Ez könnyű, ezt még én is meg tudom csinálni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!