Mit tegyek ha a lovam evett a lucernából?
Figyelt kérdés
Ha a ló eszik a lucernából,elméletileg a patájánál olyan betegség alakul ki,amitől akár a ló vágóhíd alá kerülne..Nem tudom ebből mennyi igaz.Meg az hogy a ló ettől bepörög..az oké,azzal nincs semmi baj,mert ledolgozza...De ez a patás engem izgat...Szerintetek??2013. aug. 15. 14:56
1/10 anonim válasza:
A lucernát a magas fehérjetartalma miatt nem ajánlják lovak rendszeres etetésére, de ha egyszer evett belőle attól semmi baja nem lesz. Volt ismerősöm aki rendszeresen adta, de soha nem volt tőle semmi baja. Szoptatós lovaknak pedig kifejezetten jót tesz. :)
2/10 anonim válasza:
Mennyit evett belőle? Lucernaszénát, vagy frissen vágottat? Evett belőle korábban is, vagy most először kapott?
Kevés mennyiség nem számít. savós patairha-gyulladástól tartasz?
3/10 A kérdező kommentje:
Nem evett olyan sokat,csak addig amíg bevittem valamit (már nem tudom mit) a helyére,addig kikötöttem...De nem vettem észre,hogy közel van hozzá a lucerna.Köszi ;)
2013. aug. 15. 15:07
4/10 A kérdező kommentje:
2. kommentelő..Sokat nem ehetett,mert szájában volt a zabla és szegény úgy alig bírt enni..
2013. aug. 15. 15:08
5/10 anonim válasza:
2. vagyok, így semmi baja nem lesz:) attól tartottam, hogy beszabadult a még nem kiszáradt lucerna közé, és órákon át zabálta :)
6/10 anonim válasza:
Az Ügetőn régen még a versenylovak is kaptak lucernát,semmi bajuk sem volt.Néha hoztak pár bálát,míg abból tartott,minden nap egyszer kapott minden ló egy kicsit.
7/10 anonim válasza:
Mi szoktunk adni lucernát, viszont nagyon oda kell rá figyelni, mert hirtelen nagy mennyiségben kólikát okozhat (még a széna is), ezért kell fokozatosan adagolni, ha pedig rendszeresen bezabáltatod, akkor lehet belőle patabaj.
A lovad keveset evett így nem kell aggódnod :)
8/10 anonim válasza:
Mi egész télen azt etetünk..semmi baja nem lesz..xddd
van 23ével lovam..
9/10 anonim válasza:
Ha rendszeresen eteti, attól még lehet baj, olyan ez kicsit, mint a kukorica, nagy mennyiségben felvéve az is könnyen rámegy a ló lábára. Kis mennyiségben adva, főleg, ha pl. időszakosan, mint itt valaki írta, hogy csak télen, na, attól aztán semmi baja nem lesz, kicsit jobban fűti a ló hátsóját talán, de ahogy a kérdező is írta, majd ledolgozza. Patairha gyulladása nem lesz egyszeri "etetéstől", legfeljebb kólikát kaphatna, de ahhoz is hirtelen nagy mennyiséget kell ennie - igazából bármiből, amihez nincs hozzászokva.
10/10 anonim válasza:
Nálunk pl. télen rendszeresen etetve volt.Mindegyik kapott 1 villűnyit naponta.Semmi bajuk nem lesz ennyitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!