Milyen zablát vagy hogyan másképp?
Figyelt kérdés
Egyszer tört csikózablának tátog és vicsorog, alig mozdítom a szárat már reagál, enged, de támaszkodás nincs vagy csak leheletnyi. Műanyag vagy gumis zablával orvosolható?2013. aug. 14. 18:36
1/10 anonim válasza:
Kétszer tört vastag csikó vagy olívzablával lehetne próbálkozni, és mindig következetesen lovagolj, finom segítségekkel, ha reagál, egyből engedj utána, és törekedj, hogy a csizmasegítségek domináljanak a lovaglás alatt, semmiképpen sem a szár.
2/10 A kérdező kommentje:
Igen ezen vagyok. Sokat négyszögezünk, igyekszem a szárakat hanyagolni amennyire csak lehet - lógnak mint a westerneseknél és az apró mozdításra úgy reagál, hogy eszeveszettül elkezdi rágni a zablát és enged tarkóból, viszont ügetésben teljesen szétesik...
2013. aug. 14. 20:06
3/10 Valletta válasza:
Inkább add meg neki a biztos kézre való támaszkodás lehetőségét, ne dobd oda a szárakat, hanem hajtsd bele. Ha bólint, vonal mögé megy, kicsit lehet engedni (egy csuklómozdulatra gondolok) és belehajtani. A lényeg, hogy sose legyen vonal mögött a ló, de legyen egy viszonylag tág keret, amiben a zablához tud lépni. Esetleg vastagabb, gumis zablát, lehetőleg kétszertörtet kipróbálhatsz.
4/10 A kérdező kommentje:
Próbáltam zablához léptetni, de akkor nagyon durván vicsorog és tátog...Azért kérdeztem, hogy milyen nagyon gyenge zablát ajánlanátok esetleg ...
2013. aug. 14. 20:45
5/10 anonim válasza:
Első vagyok, én sem arra gondoltam, hogy lökd oda a szárat, abból sosem lesz támaszkodás. A szár akkor jó, ha nem lóg, sosem löttyen meg, viszont rugalmas és puha, a kapcsoalt a ló szája és a lovas keze között pedig folyamatos. Azt persze nem szabad elfelejteni, hogy segítség önmagában jellemzően nincs - mindig kiegészíti a szársegítségeket is testsúly és adott csizma is, ha szükséges, esetlegesen hangsegítség, pálca vagy sarkantyú.
6/10 anonim válasza:
Jut eszembe, fogait megnézettetted? Lehet, hogy fájnak a fogai, és ha jobban megfogod a szárakat, próbálod összeszedni a lovat, fáj neki, ezt érdemes lehet még kivizsgáltatni, mert ha a fogai nincsenek rendben, akkor mindegy, mit teszel a szájába.
7/10 A kérdező kommentje:
Nem rég volt a doki reszelni a fogát nem mutatott fájdalmat, abrak nem szóródik, kajel rendesen. A segítségeket értem, a laza szárakat csak azért írtam, hogy nagyjából tudjatok róla mennyire érzékeny.
2013. aug. 14. 20:54
8/10 anonim válasza:
Lehet vissza kéne lépni egy kicsit és futószáron gumis kikötővel dolgozni. Több oka lehet ennek pl a nem elég erős hátizmok miatt is széteshet ügetésben.
9/10 anonim válasza:
Almás zablát próbáld meg, talán azt jobban fogja kedvelni.
10/10 A kérdező kommentje:
Ízesítettet nem szerettem volna semmiképp, mert csak feleslegesen gerjeszti a gyomorsavat ( szerintem ), de probléma megoldva, gumis egyenes zablával gyönyörűen megy :) Köszönöm a válaszokat!
2013. aug. 18. 23:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!