Kezdőoldal » Állatok » Lovak » 165 cm magas vagyok/55 kg,...

165 cm magas vagyok/55 kg, min. Mekkorának kell lennie egy lónak, hogy lovagolhassam?

Figyelt kérdés
Szeretnék a lovam mellé egy kicsit vagy pónit, mivel gyerekeket szeretnék tanítani, viszont nyilván nekem is kéne majd lovagolni, és nem hinném h egy 110 centisre fel kéne/lehetnem ülnöm szóval min. mekkora az amire még felülhetek?

2013. aug. 2. 15:27
 1/3 anonim ***** válasza:
140-150 cm-es kislóra már simán felülhetsz. Főleg ha erős csontozatú a ló, mint egy haflingi vagy hucul.
2013. aug. 2. 16:07
 2/3 anonim ***** válasza:
Kisló kell neked, pónit semmiképp, azért túl kicsi lenne neked. Egy 140-150 centis fell póni, egy magasabb welsh cob nem jó. Egy tengelici kisló, egy kisbéri, egy alacsonyabb termetű félvér is tökéletesen megfelel erre a célra. 110 centisre is felülhetsz, a ló izomzatától függ, ugyanis a pónik erősek. De a gyermekeket célszerűbb lovon tanítani, mert akármit mondanak, sokkal könnyebb lovon lovagolni mint pónin. Tapasztalat.
2013. aug. 2. 18:19
 3/3 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy könnyebb lovon lovagolni, én is ezt tapasztaltam. Azért szeretnék egy kisebbet, mert a lovam 175-180 centi marmagasságú, és nem egy szülő mondta, hogy hát köszöni szépen de az ő gyereke rá ugyan nem ül fel.
2013. aug. 2. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!