Vettem egy lovat és hátsó lábára picit sántit, a volt gazdája azt mondta csak kényeskedik, szoktak a lovak igy viselkedni?

Mivel nem ismerem a helyzetet, de így laikusként is arra gondolok hogy téged átvágtak, rossz szokás szerint.
Már az előző gazdája is észrevehette, és ezért adta el még hamar.

Lehetséges, hogy hiszti, amúgy, mert pl. az enyém mikor egyszer lesántult, nagyon jól rájött, hogy ha sánta, akkor nem kell dolgozni, és utána egy párszor be is próbálkozott egy ilyen műsántasággal, csak lépésben sántított, ügetésben már nem, és ráadásul nem mindig ugyanarra a lábára... Nem volt semmi baja, csak sima munkaiszony.
De inkább azt mondanám, hogy a lovadnak valós baja van, meg kell nézetni orvossal, esetleg kováccsal is, lehet, hogy (gyógy)patkóval lehet segíteni rajta, de ez nagyban függ attól, hogy pontosan miről van szó, miért is sántít... Egy röntgen vagy ultrahang, valami segít majd.

Nem vagyok rosszindulatú, máskülönben nem írtam volna neked a szavatossággal kapcsolatban. Félreértelmeztem, hogy az eladó utólag mondta már, hogy "szokása" "sántikálni".
Azért bíróságra nem kell menni, szerintem bőven elég, ha megmutatod neki a jogszabályi hivatkozást (amiben nem szerepel aranyosságában sántikálósat játszó paci), és szerintem visszaveszi. Aztán meg majd rásózza másra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!