Gidrán első lónak?
Találtam egy 6 éves herélt gidránt de nem tisztavérű...
szerintetek milyen lenne kezdő lovasoknak első lónak?
De még találtam egy tiszta vérű kisbéri félvér kancát meg egy magyar félvért(herélt)ő sem tisztavérű
szerintetek melyik lenne ideálisabb?
Tudom hogy egyedek kell nézni de mégis... melyik fajtára jellemző a barátságos,kedves és lehet vele ugratni?
A gidrán általában pörgős, nagy a mozgásigénye, könnyen "agyassá" válik, igényli a lovast, viszont ha jó származású, akkor nagyon jól ugrik... De így, hogy van 3 nem tisztavérű ló, nehéz mit mondani, minden további, lényeges info nélkül.
A magyar félvér ráadásul ha nem tisztavérű, akkor az egy mezei mix, ami épp összejött, abban aztán lehet bármi...
Magyar félvér szinte bármilyen mix-be belefér...
A kisbériket személy szerint én nem csípem, volt egynéhánnyal dolgom, de egyik sem nyerte el a szívem. Nem a kinézetükkel vagy a teljesítményükkel, hanem pont a jellemükkel gyűlt meg a bajom. Általában amikkel találkoztam, mind túl pörgős, és elég "kényes" volt a lovasára, na meg elég ijedősek voltak. Hangsúlyoztam, hogy szerintem is egyedfüggő minden, így én sem ítélem el az egész kisbéri fajtát, de te kérted a tapasztalatokat.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!